Žehnáním pramenů zahájili v Karlových Varech lázeňskou sezonu

Karlovy Vary dnes vstoupily do 656. lázeňské sezony. Slavnostní program zahájilo tradiční žehnání pramenů a mše svatá v Chrámu svaté Máří Magdalény. Karlovy Vary otevírají sezonu jako první město západočeského lázeňského trojúhelníku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovy Vary. Žehnáním pramenů začala lázeňská sezona

Karlovy Vary. Žehnáním pramenů začala lázeňská sezona | Foto: Zdeněk Trnka

Tahájení sezony mělo letos smůlu na počasí – teploty se pohybovaly jen kolem šesti stupňů Celsia – jinak ovšem bylo vše jako obvykle.

Léčivým termálním pramenům požehnal stejně jako loni papežský nuncius Giuseppe Leanza a stejně jako loni byl slavnostní program umístěn do historického centra.

Kromě propagace lázeňství je zaměřený na představení turistických lokalit na území České republiky. Letošní sezona má být v největších českých lázních zaměřena zejména na snahu přilákat zpět alespoň část české klientely.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o zahájení karlovarské lázeňské sezony přinesl redaktor Zdeněk Trnka

Lázeňskou a turistickou sezónu zahajují Karlovy Vary tradičně první víkend v květnu. V sobotu i v neděli je prakticky celé historické centrum vyhrazeno společenským akcím a kulturnímu programu.

Před hotelem Thermal se odehrává Food festival s ukázkami kuchařského umění. Před Grandhotelem Pupp jsou umístěny Porcelánové slavnosti. Na hlavní pěší zóně TGM vítají návštěvníky staročeské trhy.

Prezentace agentury Czech Tourism je zaměřená na tuzemskou dovolenou a tipy na výlet. Po setmění nabízí Karlovarské městské divadlo hru světel – audiovizuální projekci.

Lidé také mohli ode dneška navštívit novou expozici v Císařských lázních, tedy v jedné z nejvýznamnějších památek města. Představuje francouzské vlivy v české lázeňské architektuře.

Zdeněk Trnka, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme