Proti Rakousku s kapitánem Limberským a brankářem Štěchem

V zítřejším přípravném utkání nastoupí česká fotbalová reprezentace proti Rakousku v brance s Markem Štěchem a kapitánskou pásku si navlékne obránce David Limberský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Marek Štěch si v utkání s Rakouskem odbude reprezentační premiéru

Brankář Marek Štěch si v utkání s Rakouskem odbude reprezentační premiéru | Zdroj: ČTK

Při absenci Tomáše Rosického, Petra Čecha nebo Michala Kadlece vybral trenér Pavel Vrba Limberského jako nejzkušenějšího hráče ze současného kádru.

„Pro každého hráče je to obrovská pocta. Jsem rád za důvěru a bude se snažit jí na hřišti splatit. Volba vyplynula z toho, že je tady velice mladý kádr a jsem po Milanovi Petrželovi druhým nejstarším hráčem,“ řekl k nové roli Limberský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem rád za důvěru, pro každého hráče je to obrovská pocta, řekl k pozici kapitána David Limberský

Dalším otazníkem byl post brankáře. Při absenci dlouholeté jedničky Petra Čecha, který léčí poraněné rameno, se rozhodoval mezi Tomášem Vaclíkem a Markem Štěchem.

Mezi tři tyče se nakonec postaví k reprezentační premiéře Štěch, který se po osmiletém působení v Anglii vrátil do pražské Sparty. Společně s Matějem Vydrou jsou jedinými hráči v kádru, kteří v uplynulé sezoně působili mimo českou nejvyšší soutěž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem přesvědčený, že česká liga má kvalitu a svoji úroveň, říká před přípravným zápasem s Rakouskem Pavel Vrba

„Nechci testovat českou ligu. Jsem přesvědčený, že má svoji úroveň. Nejlepší týmy jako Sparta, Plzeň, Liberec nebo Mladá Boleslav se vyrovnávají týmům, které hrají v jiných státech uprostřed. Hráči, kteří hrají v těchto klubech, by se určitě ve světě neztratili,“ nebere utkání jako test ligových hráčů trenér Pavel Vrba.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme