Ostrava staví pro in-line bruslaře nový areál. Je to daleko, ale aspoň něco, říkají bruslaři

Kola, která uhýbají rozjetým bruslařům - to je častý problém nejedné sportovní stezky v Česku. V Ostravě se už zanedlouho jezdci na in-line bruslích nebudou plést cyklistům pod kola. Pokud se vydají do zbrusu nového bruslařského areálu, který město staví. Má být nejmodernější v zemi a těší se tam i profesionální bruslařské školy. Teď se při tréninku musí spokojit s parkovištěm nebo asfaltovým hřištěm.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sport - kolečkové brusle

Sport - kolečkové brusle | Foto: Ladislav Bába

„Máme to koncipované jako víceúčelový areál. Máme tam závodní dráhy na 200 a 400 metrů a rekreační okruh dlouhý 1,3 kilometru. Areál bude vybaven i dětským hřištěm, tenisovým kurtem a několika víceúčelovými hřišti,“ říká náměstek primátora Martin Štěpánek z ODS.

Nový areál podle něj bude otevřený na konci prázdnin. A lektorka in line bruslení Sandra Vítková už plánuje, jak bude v nových podmínkách učit děti:

Přehrát

00:00 / 00:00

S in-line bruslaři natáčela redaktorka Iva Havlíčková

„Nová in-lineová dráha nám může přinést velkou příležitost v tom, že se naše děti mohou posunout někam dál. Mohou jezdit za závodní klub, který plánujeme založit. Tam bude příležitost, kde se děti budou moci posunout do dalšího levelu a zdokonalit se v bruslení.“

Na závodních dráhách v Ostravě by se mělo pořádat i mistrovství světa. Děti mají závodění ještě před sebou, zatím sbírají své první zkušenosti.

„Brusle jsou někdy špatné, když se kolečka moc netočí. Když sáhnete rukou, tak to jsou špatné brusle,“ poučuje malý sportovec.

Ne všichni příznivci tohoto sportu ale nad novým areálem bez výhrad jásají, jako třeba učitel bruslení Marek: „Je to daleko, na bruslích se tam dojet nedá. Jedině použít MHD. A také prostředí není jedno z nejšťastnějších. Hlavně ale, že něco bude."

Areál bude veřejnosti přístupný zdarma, cena za jeho vybudování přesáhne 40 milionů korun.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme