Mám 110 kilo a můj styl se nehodí, vysvětluje konec v reprezentaci Jágr

Hokejista Jaromír Jágr skončil v národním týmu. Dres české reprezentace naposledy oblékl na mistrovství světa v utkání o bronz proti Švédsku. I přes prohru tým pochválil. Stěžoval si na kritiky a rozhodčí na MS byli prý amatéři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v debatě s trenérem Růžičkou na střídačce národního týmu

Jaromír Jágr v debatě s trenérem Růžičkou na střídačce národního týmu | Zdroj: ČTK

„Štvou mě lidi, kteří si udělají názor a nic nevědí. Hokej hraju 25 let, musel jsem se mu přizpůsobit, takže možná vím víc než oni. Když někdo něco vypustí, musí si být jistý, že to má smysl, ovlivní to názor spousty dalších lidí,“ reagoval na kritické hlasy Jaromír Jágr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za reprezentační kariérou Jaromíra Jágra se ve vysílání Radiožurnálu ohlížel Petr Kadeřábek

Cítí ale, že ve svém věku k sobě potřebuje hráče, kteří hrají podobný styl hokeje. „Mám 110 kilo a nemůžu lítat tam a zpátky, musím mít puk na hokejce. Potřebuji kolem sebe hráče, kteří hrají stejným stylem. Možná by to bylo jiné, kdyby tu byl Židla (Marek Židlický) nebo Plekanec, kteří hrají stejným způsobem,“ přemýšlí dvaačtyřicetiletý hokejista.

„Mám pocit, že do tohoto stylu se můj hokej nehodí. Je tu spousta mladých hráčů, kteří musí vším projít. Není to pro ně jednoduché, hráli výborně, ale já nemám čas čekat,“ vysvětluje Jaromír Jágr, že hra mladých a méně zkušených hokejistů v Minsku byla někdy hodně zbrklá.

Nepovedlo se sladit tým, uznává reprezentační trenér Růžička

Číst článek

Posledním Jágrovým tématem byli rozhodčí „Nejhorší, co jsem kdy viděl. Až se vrátím do NHL, budu po každém zápase rozhodčím gratulovat, jací jsou borci," plánuje hráč New Jersey Devils.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jaromírem Jágrem mluvil v Minsku Štěpán Pokorný

„Kdybych hrál nejdůležitější zápas v kariéře proti Kanadě nebo Americe, přál bych si, aby ho pískali čtyři rozhodčí z Ameriky nebo Kanady,“ dodává teď už bývalý reprezentant v ledním hokeji Jaromír Jágr.

S českým hokejistou Jágrova významu se už nesetkáme, tuší Marian Jelínek

Číst článek

Ani Jaromír Jágr švédského brankáře Nilssona v boji o třetí místo nepřekonal | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme