Fotbalisté opět nezvítězili, s Rakouskem v přípravě prohráli 1:2

Čeští fotbalisté nevyhráli ani třetí utkání pod trenérem Pavlem Vrbou. Národní tým po dvou remízách 2:2 tentokrát podlehl v Olomouci Rakousku 1:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kadeřábek (vpravo) patřil k nejlepším českým hráčům

Pavel Kadeřábek (vpravo) patřil k nejlepším českým hráčům | Zdroj: ČTK

Složení základní sestavy nebylo pro Pavla Vrbu příliš velkým oříškem. Postavil hned 8 sparťanů, 3 hráče Viktorie Plzeň a na hrot Matěje Vydru. Výsledkem byl v prvním poločase váhavý fotbal, při kterém se česká jedenáctka velmi těžko dostávala před brankáře Almera.

Naopak rychlá kombinace na pár doteků znamenala úvodní rakouský gól. Na konci akce přihrával Arnautović před branku a Sabitzer v tísni zblízka doklepával do sítě. Národnímu týmu se ještě do poločasu podařilo vyrovnat. Akci po zemi vylepšil Hušbauer patičkou na Hořavu, který zpoza pokutového území trefil přesně do šibenice.

Zrovna tuhle zná Hořava moc dobře, vždyť na Andrově stadionu odmala působil. Po poločasovém prostřídání se hra hodně kouskovala, jeden z nových mužů na trávníku ale rozhodl. Baumgartlinger měl dost času vystřelit zpoza pokutového území a podobně jako Hořava trefil přesně k tyči.

Národní tým se pak tlačil k vyrovnání, za celý zápas kopal patnáctkrát od rohového praporku. Kadeřábkovi se dokonce podařilo vyrovnat, ale rozhodčí gól pro domnělý ofsajd neuznal.

Čekání na vítězství by chtěl trenér Vrba přerušit už v dalších dvou zápasech. Jeho svěřence totiž čeká v září poslední příprava se Spojenými státy a poté kvalifikace na evropský šampionát - hned na úvod se postaví proti favoritovi z Nizozemska.

ČR - Rakousko 1:2 (1:1)
Branky: 42. Hořava - 34. Sabitzer, 72. Baumgartlinger. Rozhodčí: Van Boekel - Boonman, Van de Ven (všichni Niz.). Diváci: 10.653.

ČR: Štěch - Kadeřábek, Procházka, Holek, Limberský (73. Fleišman) - Vácha, Hořava (46. Kolář) - Dočkal (63. Petržela), Hušbauer (88. Hejda), Krejčí (73. Kopic) - Vydra (73. Tecl). Trenér: Vrba.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme