Ve východoukrajinském Doněcku začali jedni separatisté vyhánět jiné

Na východě Ukrajiny se situace komplikuje i uvnitř tábora separatistů. Ukrajinské síly zahájily masivní operaci kolem bašt proruských ozbrojenců ve Slavjansku a Kramatorsku. Ve správním centru oblasti, v Doněcku, začali jedni separatisté vytlačovat jiné. Sídlo takzvané Doněcké lidové republiky nečekaně obsadil prapor Východ, aby údajně zamezil rabování ve městě a nastolil pořádek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Buldozer odstraňuje barikády od budovy regionální správy ve východoukrajinském městě Doněck

Buldozer odstraňuje barikády od budovy regionální správy ve východoukrajinském městě Doněck | Zdroj: Reuters

Od budovy oblastní rady, která je štábem takzvané Doněcké lidové republiky, nákladní auta a bagry odklízejí barikády postavené především z pneumatik, ale také z dalšího různého materiálu, například z části aut.

„Je potřeba uklidit tak, aby tady nebyl nepořádek jako na kyjevském Majdanu,“ říkají vojáci praporu Východ, který celou akci organizuje.

Podle zpravodaje ČRo Marina Dorazína je obraz překvapivých událostí, které se v Doněcku nyní odehrály, poněkud zvláštní.

Je také možné, že vojáci barikády převážejí na okraje města, aby zamezily přístupu ukrajinských sil do města. Takže i tento materiál může posloužit.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme