Kolocová se Slukovou věří, že na ME postoupí do bojů o medaile

Už 21 zápasů v řadě se českým beachvolejbalistkám Kristýně Kolocové a Markétě Slukové daří vyhrávat. V této sérii si došly pro tři turnajové tituly, z čehož ten nejcennější získaly před dvěma týdny v Praze na Štvanici, kdy ovládly podnik Světové série. Na dobré cestě jsou i na mistrovství Evropy v italském Cagliari, kde se probojovaly do čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková | Foto: FIVB

„Hrály jsme ještě turnaj v Rakousku, na Ládví, všechno jsme vyhrály, jsme rozjeté a počítáme, že se to zastaví o Vánocích.“ Cíl Markéty Slukové není vůbec skromný a dalo by se říct, že je hodně nereálné, aby pátý pár z olympiády v Londýně od teď vyhrál všechno, co se dá.

Ale tři zápasy zase tak mimo realitu nejsou. Tolik jich totiž musí zvládnout, aby se staly mistryněmi Evropy. Na kontinentálním šampionátu už si splnily cíl a dokázaly vybojovat své nejlepší umístění, ale páté místo už není tak uspokojivé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková budou bojovat na ME o postup do semifinále

"To je pro nás určitě zatím nejlepší výsledek s tím, že jsme byly dosud nejlépe deváté, a za to jsme rády. My jsme ty šampionáty, mistrovství Evropy a mistrovství světa, neměly nikdy extra dobré, takže 5. místo je určitě skvělý výsledek a doufáme, že ho ještě zlepšíme.“

Stejně jako Kristýna Kolocová v to doufají i čeští fanoušci. Boj o semifinále začne v 17 hodin a český pár se v něm utká s 21. nasazenou dvojicí ze Švýcarska – Goričanecová, Hüberliová, se kterou si ve skupině Kiki a Maki poradily 2:0 na sety. Teď to ale bude docela jiný zápas, jak předpovídá Markéta Sluková.

"Tak já myslím, že postup mezi čtyři je vždy těžký a je úplně jedno, proti komu, protože půjde o to, kdo si zahraje o medaile. Nastoupíme do toho naplno jako do každého jiného zápasu, připravíme se na Švýcarky takticky, Simon je zná velmi dobře, a pak už to bude jen na nás, jestli se nám podaří na ně zahrát, a uvidíme, co vymyslí ony na nás, protože s námi ještě nevyhrály.“

Velkou roli hrají taktické rady od Simona Nausche

Markéta Sluková zmínila jméno Simona Nausche, rakouského trenéra, který je nedílnou součástí a také polovičním strůjcem úspěchu nejúspěšnější českého páru.

"Simon hrál moc let, má to nakoukané a umí najít mezírky ve výkonu soupeřů. On nás dobře připraví vždycky a my buď jsme, nebo nejsme schopné to tam pak zahrát. Poslední dobou se nám to daří, tak doufejme, že to tak půjde dál."

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme