Tenista Andy Murray je po rozchodu s Ivanem Lendlem stále bez trenéra

Po zranění zad se britský tenista Andy Murray dostává zpátky do bývalé formy a to je pro něj před největším turnajem roku ve Wimbledonu nejdůležitější zpráva. Přesto od rozchodu s Ivanem Lendlem stále nemá hlavního trenéra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský tenista Andy Murray na Roland Garros

Britský tenista Andy Murray na Roland Garros | Zdroj: ČTK

A právě absence hlavního kouče může být dlouhodobě velkým handicapem. V přípravě na utkání i v duelu samotném. Tím spíš, když byl Andy Murray zvyklý na podrobnou analýzu Ivana Lendla, který v tomto směru zřejmě nemá konkurenci.

„Ivana si v tomhle směru strašně vážím. Je strašně poctivej,“ potvrzuje bývalá československá reprezentantka Hana Mandlíková.

Právě to teď Andymu Murraymu musí ohromně scházet, sám od sebe má velká očekávání, a rozhodně by je dokázal plnit snáz, kdyby měl hlavního kouče.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tráva mi pomáhá, je to určitě můj nejlepší povrch, těší se na Wimbledon Andy Murray.

Před Roland Garros Brit prohlásil, že je blízko od toho, aby jméno nového trenéra prozradil. A situace se prý od té doby nezměnila.

„Je stejná. Stejná jako před turnajem. Nemluvil jsem teď s nikým během turnaje, od chvíle kdy začal. Tak uvidíme, co se v příštích pár dnech stane,“ řekl Andy Murray.

Během Roland Garros se spekulovalo o tom, jestli Andyho Murrayho nepovede žena, konkrétně Francouzka Amélie Mouresmová. Někdejší světová jednička, která byla v Paříži několikrát v hledišti na zápasech britského tenisty.

Andyho Murrayho doprovází prakticky celou kariéru maminka Judy, a tak by nemuselo jít o nepřirozenou věc naslouchat radám ženy. I když pro mnohé těžko představitelnou.

„Nedokážu si přestavit, že by na naší tour trénovala někoho žena,“ přiznal během antukového grandslamu třeba Radek Štěpánek.

Andy Murray má pochopitelně zájem na tom vyřešit otázku kouče co nejdříve. Přesto, není prý úplně jasné, jestli svého nového trenéra bude mít už před Wimbledonem, na kterém obhajuje loňský titul, a který je pro něj nejdůležitějším grandslamovým turnajem.

Finále French Open nabídne souboj dvou nejlepších hráčů současnosti

Číst článek

„Nevím, můžu doufat, ale nevím, možná to je 50 na 50, nevím,“ zůstal tajemný Andy Murray, který ale ať už s trenérem nebo bez kouče bude patřit k velkým favoritům příštího grandslamu.

„Těším se moc zpátky, myslím, že mi to dá hodně pozitivní energie. Jsem rád, že jsem se dostal na úroveň hry, se kterou se můžu na grandslamech dostat do závěrečných kol,“ zhodnotil svoji současnou formu britský tenista.

„Ještě potřebuju přidat pár procent, abych měl šanci tam znovu vyhrát. Tráva mi pomáhá, je to určitě můj nejlepší povrch. Jsou to ještě dva týdny, už se nemůžu dočkat,“ nedočkavě vyhlíží Andy Murray Wimbledon.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme