Čeští beachvolejbalisté opouští pláž v Cagliari se smíšenými pocity

V italském Cagliari skončilo mistrovství Evropy plážových volejbalistů. A zatímco místní letecké přehlídce přihlíželo až několik tisíců lidí, o šampionátu se vědělo jen pomálu. Čeští reprezentanti své působení na turnaji za zvlášť úspěšné nepovažují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážový volejbalisté Kubala a Beneš v opravném pavouku narazili na mladé ruský pár

Plážový volejbalisté Kubala a Beneš v opravném pavouku narazili na mladé ruský pár | Foto: Ilona Hambergerová

Markéta Sluková a Kristýna Kolocová po čtvrtfinále mlčky ležely na cagliarské pláži a přemýšlely o tom, co všechno udělaly v utkání s vítězným švýcarským týmem špatně.

Smutek, který v Itálii prožívaly české vypadnuvší dvojice, byl u populárního dua nejmarkantnější ze všech. Nakonec ale Kiki a Maki z Cagliari odletěly celkem spokojené, postupem času si totiž začaly užívat své zatím nejlepší umístění na evropském šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými reprezentanty natáčel reportér Štěpán Pokorný

„Jde o náš nejlepší výsledek, za to jsme rády. Mistrovství Evropy a světa jsme nikdy neměly moc dobré, takže páté místo je určitě wow výsledek,“ říká Kristýna Kolocová.

V Itálii dělaly českému volejbalu nejlepší reklamu především ženské páry. Po Kiki a Maki se do play off dostaly i Martina Bonnerová s Barborou Hermanovou, které skončily deváté.

Organizace jako na challengeru, zlobily se na ME české beachvolejbalistky

Číst článek

Naopak obě mužské dvojice prohrály ve skupině všechny tři zápasy. Naděje se vkládaly hlavně do Přemysla Kubaly a Jana Dumka. Stejně jako Kufa s Hadravou se i tento pár složený ze zkušenějších hráčů stále sehrává.

„Nejsme spolu ani celou sezonu, před sebou máme ještě dlouho cestu, než dosáhneme úspěchu, jaký bychom si přáli. Každý turnaj je pro nás teď trénink,“ popisuje situaci Jan Dumek.

Nyní je na řadě grandslam

Čeští reprezentanti se z Cagliari přesunují do Moskvy na druhý grandslam sezony. Tedy turnaj, kde se nesbírají jen cenné zkušenosti, ale také spousta bodů do žebříčku, což je podpořeno slušnými prize money.

„Grandslam je vždy o něčem jiném. Je to velká akce a každý na světě se na ni snaží probojovat. Body, které se tam dají nasbírat, rozhodují o tom, jestli pak budete hrát i na dalších turnajích. My jsme teď na takové hranici, takže potřebujeme uspět,“ vysvětluje Jan Dumek.

Zatímco Dumek s Kubalou měli jasno, že do Moskvy odletí, tak nejlepší česká dvojice s účastí váhala, protože Markéta Sluková měla velké problémy se zády. Nakonec se ale s Kristýnou Kolocovou do Ruska zavítají, po zásahu fyzioterapeuta se totiž zdá být všechno v pořádku.

„Doufám, že se ten problém vyřešil. Záda mě pořád bolí, ale do začátku turnaje je ještě několik dní, takže si myslím, že potíže zvládnu a do Moskvy odjedeme,“ dodává Markéta Sluková.

Štěpán Pokorný, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme