Rychlostní kanoisté si v Račicích dojeli pro vítězný hattrick

Opory české kanoistické reprezentace získaly při závodě Světového poháru v Račicích na pětisetmetrové trati tři zlaté medaile. Deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem přidali triumf k sobotnímu stříbru na kilometrové trati. Vítězství na neolympijské distanci slavili i kanoista Martin Fuksa a kajakář Josef Dostál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Radoň (vpravo) a Filip Dvořák (vlevo) vyhráli na Světové poháru v rychlostní kanoistice v Račicích závod na 500 metrů

Jaroslav Radoň (vpravo) a Filip Dvořák (vlevo) vyhráli na Světové poháru v rychlostní kanoistice v Račicích závod na 500 metrů | Zdroj: ČTK

„Když se blížil konec, tak jsem se podíval za sebe a nemohl jsem uvěřit, že vedu o tolik, tak jsem se podíval ještě jednou. Pak už jsem zvolnil a dojel do cíle,“ vybavil si idylický závěr finálové jízdy kanoista Martin Fuksa.

Po sobotním bronzu na kilometru se mu povedl vstup do letošní sezony opravdu náramně. V neděli se Fuksa jen znovu ujistil, že pětisetmetrová trať je stále jeho nejsilnější disciplínou. „Od první chvíle mi sedí asi nejvíc. Škoda, že není olympijská,“ litoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy sbíral u kanálu v Račicích reportér Aleš Procházka

Počasí v Račicích nebylo ani v neděli nijak přívětivé, ale na rozdíl od pátku a soboty zmizel největší nepřítel kanoistů - silný a proměnlivý vítr. „Skoro nefoukalo, jenom pršelo. A to bylo pro mě hodně dobré,“ dodal Fuksa.

Jednadvacetiletý český kanoista se vyznamenal i při loňském závodě Světového poháru v Račicích.

„Podle času bych letos oproti loňsku prohrál, teď byly ale horší podmínky. Jinak se cítím lépe, vyzrávám. Myslím, že to bude už jen lepší,“ doufá.

Zlatem přispěl do české medailové sbírky také kajakář Josef Dostál. Kromě jiných soupeřů dokázal porazit i suverénního vítěze závodu na kilometrové trati, Maxe Hoffa. Německý favorit měl ale v sobotu výhodu v tom, že startoval v dráze ukryté před nevyzpytatelným větrem.

„Max Hoff je na kilometrové trati tak rychlý závodník, že i kdyby byl na druhé straně největší vítr, tak by vyhrál i tak,“ uznal kvalitu soupeře Dostál.

„Na pětistovce to na rozdíl od kilometru můžete napálit, jak chcete. Posledních 150 metrů se pak už musí nějak vydržet,“ poznamenal Dostál k taktice, s kterou vyrazil na trať pětisetmetrového závodu.

Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme