Hradilek nečeká, že by na ME bojoval o vítězství

Čtyři medaile budou od zítřka obhajovat čeští vodní slalomáři na mistrovství Evropy ve Vídni. Dlouho nebylo jisté, jestli jim s tím pomůže Vavřinec Hradilek, který byl loni členem zlaté hlídky kajakářů. Zdravotních problémů se sice stále úplně nezbavil, do rakouské metropole ale odjel a do zítřejší kvalifikace nastoupí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stříbrný kajakář londýnské olympiády Vavřinec Hradilek při SP v Praze

Stříbrný kajakář londýnské olympiády Vavřinec Hradilek při SP v Praze | Zdroj: ČTK

Hradilka trápila bolavá krční páteř, den před začátkem mistrovství Evropy se stále necítí ideálně. „Nějaký problém tam pořád je, nečekal jsem, že to bude tak dlouhé. Teď mě nic moc nebolí, ale je problém, že z krku jde nerv do ruky a ten asi doznal poškození,“ přiznával.

„Necítím se v lodi stabilně, pohyby nejsou jisté a ani rozsah není tak velký,“ vypočítává Hradilek, který ale nepovažuje v takovém stavu za risk startovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Vavřincem Hradilkem mluvil Jan Suchan

„Není to úplně ideální a mohl bych se na to vykašlat, ale já se na mistrovství Evropy na nové trati strašně těšil. Jezdilo se mi hodně dobře, zvláště v Českém poháru v Praze jsem se tak cítil. Doktor Kolář mi řekl, že můžu jet a po závodě si sedneme a vymyslíme, jak to budeme řešit dále,“ říká Hradilek.

Jeho cílem je postup z kvalifikace i ze semifinále. „ I když to je smutné, tak já tu asi nebudu bojovat o ty nejvyšší příčky,“ hádá Hradilek.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme