Parkovné v Olomouci bude od podzimu možné platit i pomocí mobilů

K zaplacení parkovného v Olomouci už od podzimu nebudou řidiči potřebovat drobné mince. Město plánuje zřídit systém placení pomoci SMS zpráv. Speciální aplikaci chystají také pro chytré mobilní telefony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkovací automat

Parkovací automat | Foto: Ladislav Bába

Nový způsob placení parkovného má umožnit lidem zaplatit, aniž by museli hledat parkovací automat. Kontrola přitom bude stejně jednoduchá jako u klasických papírových lístků. Strážníci si zaplacení parkovného ověří elektronicky.

V současné době existuje na území města 29 parkovacích automatů. Podle mluvčí magistrátu Radky Štědré chce radnice, aby byly platby pro řidiče komfortnější.

„Systém je takový, že člověk, který parkovné chce uhradit, musí počítat s tím, že má v kapse drobné mince. Právě to má být cílem změny. To znamená nabídnout občanům kvalitní službu, která reflektuje nejnovější technologie a zároveň umožní komfortní a efektivní způsob placení parkovného ve městě,“ říká.

Nový systém má být výhodný i pro město. To si od něj slibuje nižší výdaje na rozšiřování parkovacích automatů, výběr peněz prý bude efektivnější.

V současných parkovacích automatech je možné platit pouze mincemi. Systém pomocí SMS zpráv funguje v regionu například v Hranicích na Přerovsku.

Monika Pustovková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme