Štěpánek vyřadil Murrayho, do čtvrtfinále postupují i Berdych a Strýcová

Radek Štěpánek si připsal cenný skalp na turnaji v londýnském Queen's Clubu, když v osmifinále vyřadil domácího Murrayho. Tomáš Berdych vyřadil Francouze Mannarina a Barbora Záhlavová-Strýcová si v osmifinále v Birminghamu pradila s Maďarkou Babosovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek přehrál Juana Mónaka jednoznačně, podal skvělý výkon

Radek Štěpánek přehrál Juana Mónaka jednoznačně, podal skvělý výkon | Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Štěpánek nevstoupil do utkání šťastně, když hned prohrál servis, ale v další hře si vzal soupeřovo podání. První set pak dospěl až do tiebreaku, ve kterém český hráč odvrátil osm setbolů a pak hned první svůj proměnil.

Ve druhé sadě už Štěpánek na kurtu dominoval. Dvakrát sebral obhájci titulu podání a po necelých dvou hodinách ukončil zápas proměněným druhým mečbolem.

Berdych potvrdil roli favorita a po dvou hodinách se radoval z postupu. V prvním setu si oba hráči drželi podání až do tie-breaku. Berdych měl za 6:5 možnost čtyř setbolů, ale ani jeden neproměnil.

Tie-break ale zvládl český daviscupový reprezentant bez problémů 7:2. Ve druhém setu se dostal Berdych do vedení 4:1, pak sice zaváhal na podání, ale další průběh utkání si pohlídal a vyhrál 6:4.

Barbora Záhlavová-Strýcová odehrála výborně první set. Neztratila ani jeden servis a po 26 minutách proměnila hned první setbol. Ve druhém setu ale naprosto propadla, nezískala ani jeden game a dostala "kanára".

Třetí set byl podobný prvnímu. Strýcové se vrátila jistota na podání, naopak trápit se začala její soupeřka. Ze čtyř brejkbolů využila Češka dva a po 44 minutách ukončila při prvním mečbolu třetí set.

Petra Cetkovská nezachytila proti Číňance Čang Šuaj úvod zápasu a za půl hodiny prohrála první set, když stejně jako Strýcová ve druhém setu, neuhrála ani jeden game.

Druhý set už byl dramatický, obě hráčky ztratily dvakrát podání a o výsledku rozhodoval až tie-break. Už před ním Cetkovská odvrátila tři mečboly, ve zkrácené hře čelila dalším dvěma, přičemž ten druhý její soupeřka proměnila.

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 809 600 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (2-ČR) - Mannarino (Fr.) 7:6 (7:2), 6:4, Štěpánek (ČR) - A. Murray (3-Brit.) 7:6 (12:10), 6:2, F. López (10-Šp.) - De Schepper (Fr.) 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), Dimitrov (4-Bul.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7:6 (7:3), 6:4, Anderson (7-JAR) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:4).

Výsledky tenisového turnaje žen v Birminghamu (tráva, dotace 710 000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Babosová (Maď.) 6:2, 0:6, 6:3, Čang Šuaj (9-Čína) - Cetkovská (ČR) 6:0, 7:6 (8:6), Stephensová (3-USA) - Riskeová (USA) 7:6 (7:4), 2:6, 6:1, Dateová-Krummová (Jap.) - Hantuchová (7-SR) 6:4, 6:0.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme