Organizace jako na challengeru, zlobily se na ME české beachvolejbalistky

Letošní mistrovství Evropy v beachvolejbale hostí Sardinie a její největší město Cagliari. Hráči a hráčky bojují na tamní pláži u Středozemního moře, ale o dobrých podmínkách mluvit rozhodně nedá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sluková, Kolocová.jpg

Sluková, Kolocová.jpg

„Jsme hrozně překvapený. Vypadá to spíš jako na satelitu nebo challengeru. Rozhodně ne jako mistrovství Evropy,“ popisuje Kristýna Kolocová prostředí, ve kterém společně s Markétou Slukovou vybojovaly páté místo.

„Hraje se na pláži, kde hodně fouká vítr a to by nemělo být, protože se pak smazávají rozdíly. Bylo to sem přesunutý z Říma, kde to je nádherný. Všechno se pak dělalo na poslední chvíli a podle toho to vypadá,“ říká Kolocová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vypadá to spíš jako na satelitu nebo challengeru, stěžoala si Kristýna Kolocová.

Je pravda, že by na první pohled asi nikdo neřekl, že se na pláži v Cagliari bojuje o evropské tituly. A organizátoři to nepřehnali jak s propagací, tak ani se zázemím pro sportovce.

„Měly jsme tady problémy s tím, že nám nechtěli dát dostatek vody. V podstatě jsme měly žízeň a nemohly jsme získat vodu. Jídlo je tady velmi speciální,“ pokračuje v kritickém tónu Kristýna Kolocová.

A co se týče samotných diváků? Ti sedí, kromě tedy centrkurtu s nízkými tribunami, podél sítí, za kterými se bojovalo i třeba o postup do čtvrtfinále. To ale pro vítězky nedávné Světové série na Štvanici až tak velký problém nebyl.

„My jsme schopné hrát i před takovým publikem. Ale je znát, že si tady člověk pinká na větrné hůrce na pláži v Cagliari, kde prakticky nikdo není,“ dodává Markéta Sluková.

Dnes jsou v plánu semifinále žen a třetí kolo mužů, ani v jednom pavouku už ale Česká republika své zástupce nemá.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme