V Brně-Vinohradech má vyrůst nový akvapark. Vlastníci pozemků společně hledají investora

V Brně se rýsuje stavba nového akvaparku s celoročním provozem. Měl by sloužit zejména občanům městských částí Vinohrady a Líšeň. Vlastníci pozemků nevyužívané oblasti zvané Růženin dvůr se domluvili na společném postupu při hledání investora, který by v lokalitě vybudoval sportoviště a ne další obchodní centrum.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Akvapark

Akvapark | Foto: Josef Šmejkal

Většina parcel v lokalitě Růženin dvůr mezi Líšní a Vinohrady patří městu, ale má tam své pozemky také řada soukromých osob. Jejich společný postup je tak první krok k úspěšné stavbě.

Vznik nového akvaparku vinohradští obyvatelé vítají. Například Jana Schneiderová, která na Vinohradech bydlí, si přeje, aby vyrostl, co nejdříve.

„Nějaké koupaliště tady chybí. Jezdí se do Juliánova nebo do Kohoutovic. Ale je to daleko s dětma.Takže tady by se to určitě vyplatilo.“

Na lukrativních pozemcích chtěli dříve developeři postavit obchodní centrum. Podle starosty Vinohrad Jiřího Čejky z ČSSD ale na sídliště patří spíše zeleň nebo plochy pro sport.

„Odmítáme jakoukoli nabídku po komerční aktivitě a držíme tu žlutou barvu územního plánu. To znamená sport a rekreaci s podmínkou celoročního plavání,“ říká.

Kdy akvapark na Vinohradech vyroste, zatím ale není jasné.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme