Tim Duncan slavil nejemotivnější vítězství v NBA. Na palubovce s dětmi

Říkají mu The Big Fundamental, což se dá přeložit jako 'Velký Základ'. A bez basketbalisty Tima Duncana v základu by San Antonio zřejmě nezískalo všech pět titulů v NBA. Letos osmatřicetiletá legenda oslavila ten poslední, který si náležitě užila i se svými dvěma dětmi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tim Duncan oslavil pátý titul v NBA na palubovce se svými dětmi

Tim Duncan oslavil pátý titul v NBA na palubovce se svými dětmi | Zdroj: Reuters

Po nočním pátém finále NBA dostaly děti Tima Duncana otázku, jak by zhodnotily výkon svého otce. Dcera stručně shrnula, že tatínek byl úžasný a hrál nejlépe, mladší syn ještě jednodušeji: „Mám ho rád“. Toto vítězství bylo pro Tima Duncana prý nejemotivnější a nejúžasnější.

„Je to velice speciální den, protože slavím doma, se svými dětmi, rodinou a přáteli. Tento titul je nejsladší ze všech pěti, které mám. Možná je to i tím, že už jsem skoro na konci kariéry a chtěl jsem ještě jednou dosáhnout na nejvyšší metu, to se mi povedlo, je to skvělé,“ řekl osmatřicetiletý basketbalista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodnutí ve finále NBA sledoval reportér ČRo Štěpán Pokorný

Na své konto v posledním finále s Miami Heat připsal 14 bodů a 9 doskoků.

V táboře Miami Heat, které bylo favoritem a útočilo na třetí vítězství v NBA v řadě, dobrá nálada nebyla. Neměl ji ani LeBron James, jeden z nejlepších hráčů v historii soutěže.

„Pocity mám smíšené, odehráli jsme skvělou první čtvrtinu, ale pak se ze San Antonia stal znovu ten skvělý tým, který nás drtil v posledních zápasech. Musím uznat, že si titul letos zasloužili více než my,“ řekla opora Miami Heat.

Kdyby Miami vyhrálo, asi by nebylo pochyb o tom, kdo získá cenu Billa Rusella pro nejužitečnějšího hráče finále. James dal v posledním utkání 31 bodů a díky 10 doskokům zaznamenal takzvaný duble - duble. To samé se ale povedlo nejmladšímu hráči na hřišti.

San Antonio vyhrálo NBA, oplatilo Miami loňskou porážku

Číst článek

Kawhi Leonard se i díky nočnímu výkonu mohl před fanoušky ukázat s cenou MVP Final a stal se tak ve dvaadvaceti letech druhým nejmladším hráčem s tímto prestižním oceněním.

"Měl jsem za sebou úžasný tým se zkušenými hráči. Všichni mi k této ceně pomohli a samozřejmě bez nich bych to nedokázal. Děkuju bohu, rodině a prostě všem, kteří mě podporovali," dodává Kawhi Leonard, který slaví zisk tiulu v NBA se San Antoniem.

Hráči San Antonia Spurs slaví vítězství v NBA | Foto: Reuters

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme