Kvitová a Šafářová vyzvou na Roland Garros bývalé šampionky

Hodně společného toho mají sobotní zápasy dvou nejlepších českých tenistek na Roland Garros. Petra Kvitová i Lucie Šafářová si totiž zahrají o postup do osmifinále s někdejšími šampionkami z Paříže, Ruskou Kuzněcovovou a Srbkou Ivanovičovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová po vítězném duelu nad Novozélanďankou Erakovičovou v 3. kole

Petra Kvitová po vítězném duelu nad Novozélanďankou Erakovičovou v 3. kole | Zdroj: Reuters

Letošní Roland Garros je v mnoha směrech výjimečné. Ještě nikdy před tím se nestalo, aby vypadli hned v prvním kole oba obhájci titulu z minulého grandslamu v Melbourne.

Nebo vůbec poprvé skončily ještě před osmifinálovými duely všechny tři nejvýše nasazené tenistky ženské dvouhry.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými tenistkami mluvil Jaroslav Plašil

„Je tady spousta dalších kvalitních hráček,“ má jasno Lucie Šafářová, která proti jedné z nich nastoupí. Aňa Ivanovićová je vítězkou Roland Garros z roku 2008.

„Teď hraje výborně, ale naposledy jsme se utkaly na Fed Cupu a vyhrála jsem,“ vzpomíná Šafářová na svůj poslední vzájemný duel proti srbské hráčce.

Také Petra Kvitová si zahraje s bývalou šampionkou z Paříže. Světlana Kuzněcovová vyhrála jen o rok později v roce 2009.

„Čekám těžký boj, na antuce hraje nejlépe. Před turnajem jsme tady spolu trénovali, jde o výbornou hráčku. Myslím, že bude k vidění hezký tenis,“ myslí si Kvitová, která má také svou nejbližší soupeřku spojenou s příjemnými fedcupovými vzpomínkami.

Třetí kolo tenisového Roland Garros neuniklo ani Kvitové

Číst článek

Zatímco finálová výhra Šafářové nad Ivanovičovou pomohla Češkám k titulu v roce 2012 v Praze, Kvitová zdolala Kuzněcovovou o rok dříve v Moskvě. Podle mnohých odborníků v jednom z nejkvalitnějších duelů ženské dvouhry do té doby.

„Byl to strašně kvalitní zápas o pár míčích, obě jsme hráli výborně. Jsme ráda, že jsem tím pomohla k titulu ve Fed Cupu, ale tenhle duel bude jiný,“ dodala Kvitová, která začne na dvorci Philippa Chatriera v 11 hodin.

Duel Šafářové a Srbka Ivanovićové na kurtu Suzane Lennglenové je naplánován na 12:30. Pokud by obě české tenistky vyhrály, utkají se v osmifinále spolu.

„Hlavně mi nic neříkejte,“ řekla Kvitová. „Je lepší neplánovat a soustředit se na to, co právě před člověkem stojí,“ dodala Šafářová.

Lucie Šafářová prošla do osmifinále Roland Rarros přes Australanku Dellacquaovou | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme