Uřadující mistři světa Španělé skončí v základní skupině, prohráli i s Chile

Fotbalisté Španělska se vyřazovacích bojů na brazilském mistrovství světa nezúčastní. Po úvodním debaklu s Nizozemskem prohráli také s Chile a je jisté, že pro ně šampionát skončí po základní skupině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eduardo Vargas (vlevo) slaví první gól proti Španělsku, rozhodl o vyřazení úřadujících mistrů světa

Eduardo Vargas (vlevo) slaví první gól proti Španělsku, rozhodl o vyřazení úřadujících mistrů světa | Zdroj: Reuters

Španělský trenér Vicente Del Bosque sice udělal dvě změny v sestavě a v základní sestavě chyběli Piqué a Xavi, lepšímu startu to ale Evropanům nepomohlo. Hned v úvodu se v dobré střelecké pozici ocitl Chilan Vargas, jeho pokus ale skončil těsně vedle.

Šanci otevřít skóre zápasu měl také Španěl Xabi Alonso, brankář Bravu mu ale střelu skvělým způsobem zlikvidoval. Po dvaceti minutách udeřili Chilané: Aránguiz si zaběhl za obranu a našel Vargase, který obešel Cassillase a do odkryté branky zakončil.

Asistent u prvního gólu, Charles Aránguiz, se do střelecké listiny zapsal na konci prvního poločasu. Casillas sice vyrazil Sánchezův přímý kop, na Aránguizovu dorážku ale nestačil a mistři světa prohrávali po 45 minutách 0:2.

Naději mohli Španělsku vrátit v úvodu druhého poločasu Costa a Busquets. Prvnímu jmenovanému ale zablokoval střelu vrátivší se Isla, druhý pak v jasné pozici netrefil z pěti metrů prázdnou branku.

Chilský záložník Mauricio Isla mohl definitivně rozhodnout 20 minut před koncem, po rychlém protiútoku ale z úhlu přestřelil odkrytou branku.

Nizozemští favorité otočili zápas s Austrálií, vyhráli 3:2

Číst článek

V 80. minutě napřáhl z osmnácti metrů čerstvý Cazorla, Claudio Bravo v brance Chile ale dokázal jeho střelu vyrazit, stejně jako pokus Iniesty o pět minut později.

Chile porazilo úřadující mistry světa 2:0 a spolu s Nizozemskem se radují z postupu ze skupiny B. Španělé a Australané se naopak pondělním vzájemným zápasem s MS rozloučí.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina B:
Španělsko - Chile 0:2 (0:2)
Branky: 20. Vargas, 43. Aránguiz. Rozhodčí: Geiger - Hurd (oba USA), Fletcher (Kan.). ŽK: Alonso - Vidal, Mena. Diváci: 74.738.
Sestavy:
Španělsko: Casillas - Azpilicueta, Martínez, Ramos, Alba - Alonso (46. Koke), Busquets - Pedro (76. Cazorla), D. Silva, Iniesta - Costa (64. Torres). Trenér: Del Bosque.
Chile: Bravo - Jara, Medel, F. Silva - Isla, Aránguiz (64. Gutiérrez), Díaz, Mena - Vidal (88. Carmona) - Vargas (85. Valdivia), Sánchez. Trenér: Sampaoli.

Zklamání španělského brankáře Ikera Casillase z vyřazení | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme