Dominik Hašek bude jako první Čech uveden do Síně slávy NHL

Bývalý český hokejový brankář Dominik Hašek bude letos v listopadu jako první český hokejista uveden do Síně slávy NHL v kanadském Torontu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek popsal pocity sportovců při vítězstvích i prohrách

Dominik Hašek popsal pocity sportovců při vítězstvích i prohrách | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Hašek ukončil hráčskou kariéru před dvěma lety. Člena Síně slávy českého hokeje loni ocenili v mateřských Pardubicích, kde vyvěsili dres s jeho číslem pod strop arény, a následně jej do Síně slávy uvedlo i Buffalo.

Společně s olympijským šampionem z Nagana a dvojnásobným vítězem Stanleyova poháru se stejné pocty dočkají Rob Blake, Peter Forsberg, Mike Modano, bývalý trenér Pet Burns a rozhodčí Bil McCreary.

Devětačtyřicetiletý bývalý brankář odchytal v NHL v základní části 708 zápasů za Chicago, Buffalo, Detroit a Ottawu. V play off přidal dalších 119 zápasů.

V průběhu kariéry získal řadu individuálních ocenění. Šestkrát například převzal Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL a dvakrát Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže.

Pětkrát získal Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hráče sezony a byl vyhlášen i domácím Hokejistou století.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme