Jakub Holuša zaběhl na ME družstev na ‚trojce‘ osobní rekord a skončil druhý

Čeští atleti se neudrželi v superlize mistrovství Evropy družstev. Po dohře u zeleného stolu skončili nakonec na 11. sestupovém místě. Nejlepšími českými výsledky druhého dne byly dvě druhé příčky tyčkaře Jana Kudličky a běžce Jakuba Holušy. Ten si dnes vylepšil osobní rekord na tříkilometrové trati.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Holuša bude na HMS v Istanbulu bojovat o medaile

Jakub Holuša bude na HMS v Istanbulu bojovat o medaile | Foto: www.topathletics.org

„Snažil jsem se prodat formu. Patřím mezi ty, kteří by měli nasbírat hodně bodů. Už jsem na osmém poháru, takže ten tlak na sebe klidně vezmu a mladým, kteří jsou tady prvně, pomůžu,“ říkal Holuša.

Na evropském šampionátu družstev vybojoval pro české barvy 23 bodů, když nejdříve vyhrál závod na 1500 metrů a dnes doběhl druhý v závodě na 3000 metrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Patřím mezi ty, kteří měli nasbírat hodně bodů, říkal po nedělním druhém místě Jakub Holuša

„Po včerejšku jsem toho měl plné kecky. Běžel jsem z posledního místa a takhle se závody neběhají. Věřil jsem, že když se neutrhnu, tak v závěru můžu něco vyválčit. Nakonec z toho byl osobák,“ zhodnotil závod český běžec.

Od začátku závodu diktoval tempo reprezentant Turecka a běželo se celkem rychle.

„To jsem nečekal, ale na druhou stranu kluci běželi tak, aby si mě nepřivezli do poslední stovky. Protože pak nemají šanci,“ vrátil se ještě k závěru Jakub Holuša.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme