Na MS došlo poprvé na pauzu k občerstvení. Sudí ale nedodržel regule

Už i držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo si na mistrovství světa vyzkoušel, jaké to je hrát fotbal kousek od břehu Amazonky. Podle toho, jak byl nevýrazný mu vysoká teplota a vlhkost vzduchu nešly příliš k duhu. Portugalci sice v páté nastavené minutě zachránili se Spojenými státy remízu 2:2, ale i tak se jejich naděje na postup do osmifinále v Areně Amazonia skoro vypařila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo neváhal a při pauze na občerstvení se zchladil vodou

Cristiano Ronaldo neváhal a při pauze na občerstvení se zchladil vodou | Zdroj: ČTK

Argentinský rozhodčí Nestor Pitana dovolil pauzu na občerstvení, ovšem až pět minut před koncem prvního poločasu.

„Myslím, že to bylo jen během ošetřování, všichni toho využili a seběhli se ke střídačkám napít. Říkáte, že i FIFA píše, že to byla oficiální přestávka na občerstvení? Tak to je pro mě novinka,“ krčí rameny americký záložník Kyle Beckerman.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas v Manausu sledoval Jan Kaliba

Mezinárodní fotbalová federace skutečně tenhle prostoj na svém twitterovém účtu označila za první občerstvovací pauzu tohoto šampionátu. Ta má ale podle regulí FIFA přijít jen za určitých klimatických podmínek, a to ve 30. minutě daného poločasu a rozhodčí pak musí na ni vyhrazené tři minuty nastavit.

Argentinec Pitana nastavil na konci prvního poločasu dvě, ale ať se hráči občerstvovali oficiálně, nebo ne, každopádně jim to přišlo v tropickém podvečeru vhod.

„Musím říct, že je to opravdu těžké tady hrát. Když vyjdete z klimatizované šatny na hřiště, vzduch vás úplně omráčí. Je to rána, jako kdybyste se rozeběhli proti zdi. Ale neumím to tak perfektně popsat, běžte si to vyzkoušet a uvidíte,“ žertuje střelec jedné z amerických branek Jermaine Jones.

Náladu mu nezkazila ani vyrovnávací branka Portugalců z páté minuty nastavení, kvůli které Američané nemohli slavit postup do osmifinále už během čtyřhodinového letu z Amazonie zpátky do svého kempu v klimaticky mnohem příjemnějším Sao Paulu.

Pauza přišla vhod i portugalským fotbalistům | Foto: Reuters

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme