Primátorky budou bez Knapkové, která je unavená po ME

Druhé století svojí existence načnou o víkendu v Praze populární Primátorky. Tohoto festivalu českého veslování se zúčastní od pátku do neděle bezmála 1100 lodí. Ze dvou čerstvých mistrů Evropy se objeví na startu Ondřej Synek, zatímco Miroslava Knapková se tentokrát pořadatelům omluvila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Knapková a předseda ČOV Jiří Kejval učili obě vítězky veslovat

Miroslava Knapková a předseda ČOV Jiří Kejval učili obě vítězky veslovat | Foto: Pavel Lebeda

„Já jsem se rozhodla včera, když jsem se vrátila z Mistrovství Evropy. Ráno jsem se cítila rozlámaná, zničená,“ přiznala jedna z nejlepších světových skifařek posledních let.

„Představa, že bych měla druhý den skočit do plného tréninku – to by bylo náročné. Další týden bych to nevydržela,“ dodala Knapková.

A tak namísto Primátorek dostane zelenou odpočinek vystřídaný přípravou na nejbližší závod Světového poháru. Evropský šampionát totiž naznačil, že udržet se mezi absolutní špičkou nebude letos vůbec jednoduché. „Všechny medaile byly ve třech desetinách, to jsem asi v životě nezažila.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuality před 101. Primátorkami zjišťoval Aleš Procházka

Pokud se ale vrátíme k přípravě Primátorek, ta je z pohledu několika pražských klubů, které se v roli pořadatelů pravidelně střídají, vzácným příkladem dobré spolupráce.

„Pětatřicet let to funguje bez problémů, střídáme se. Jeden z pražských předsedů je tou osobností, ale ti ostatní mu vychází vstříc,“ souhlasí předseda veslařského klubu Bohemians Petr Šveňha.

A vstříc tentokrát vychází také počasí. Přitom vzpomínky na loňské povodně, vinou kterých musely být Primátorky přeloženy na září, máme ještě v živé paměti. „Ono to nebylo poprvé,“ připomíná předseda veslařského svazu Dušan Macháček.

„Pamatuju si 93. Primátorky, které jsme odkládali na podzim. Už jsme měli dokonce natištěná trička s přesným termínem, ale museli jsme je nechat přetisknout. V současnosti to je sběratelský artikl, protože to je tričko s přetiskem, jak to bývá třeba u poštovních známek,“ připomíná.

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme