Zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti začne v Českých Budějovicích platit o prázdninách

Nová vyhláška, kterou schválili českobudějovičtí zastupitelé, zakazuje například žebrání, poskytování sexuálních služeb nebo pití alkoholu na veřejnosti. Kromě restauračních předzahrádek teď nebude možné v Českých Budějovicích pít alkohol venku v ulicích nebo v parcích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České Budějovice připravily novou vyhlášku týkající se veřejného pořádku

České Budějovice připravily novou vyhlášku týkající se veřejného pořádku | Foto: Karel Blažek | Zdroj: Český rozhlas

„Jde o sídliště Máj, Šumava, Vltava a Sídliště na Pražské. Dále se to týká centra Suchého Vrbného, Lannovy třídy a Mariánského i Palackého náměstí,“ připomíná radní Tomáš Bouzek (TOP 09) konkrétní místa, kde kromě historického jádra platí striktní zákaz.

Nová vyhláška, která reguluje veřejný pořádek v krajské metropoli, začne platit o prázdninách. Zakazuje také například pálení zahradního odpadu a stanoví pravidla pro majitele psů.

Konec heren bude mít vliv na rozpočet

Zastupitelé také zastavili možnost rozrůstání heren na území krajského města. Naprostá většina z nich nezvedla ruku pro vypracování nové vyhlášky, která by povolovala pět oficiálních hracích míst.

Hrací automaty by tak z jihočeské metropole měly zmizet na začátku příštího roku. To ale bude mít vliv na rozpočet.

„Dochází ke snižování počtu heren, příjmy města se ale paradoxně zvyšují. Je evidentní, že herny jsou navštěvovány a daňové příjmy do městské pokladny se pohybují okolo 40 milionů,“ říká náměstek primátora Miroslav Joch (ČSSD).

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme