Velenická firma na opravu železničních vagónů propustila téměř sto lidí

Téměř sto lidí přišlo v Českých Velenicích o práci. Končí firma na opravu železničních vozů, která má na Jindřichohradecku tradici už několik desítek let. Někteří zaměstnanci tady pracovali téměř celý život. Akciová společnost Heavy Machinery Services je v současné době v úpadku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tři muži údajně ukradli 25 vagonů a odvezli je do Polska. Tam je přelakovali a nabídli k prodeji

Tři muži údajně ukradli 25 vagonů a odvezli je do Polska. Tam je přelakovali a nabídli k prodeji | Foto: Andrea Brtníková | Zdroj: Český rozhlas

Společnost na dotazy Českého rozhlasu nereaguje. Podle bývalého šéfa odborů Jaroslava Fialy ukončila výrobu k poslednímu květnu.

„Podle zákoníku práce máte právo na dvouměsíční výpověď a tříměsíční odstupné. To je základ, který nedodrželi z důvodu, že nemají finanční prostředky,“ řekl Fiala.

Podle starosty Českých Velenic Jaromíra Slívy (ČSSD) jsou mezi propuštěnými hlavně lidé strojírenských a technických profesí.

„Nejsme schopní okamžitě zajistit pracovní uplatnění pro stovku lidí. Týkalo by se to opravdu minimálního počtu, jen jednotek zaměstnanců,“ podotkl Slíva.

Možnosti uplatnění bude v následujících dnech prověřovat úřad práce.

Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme