Ministerstvo financí vyměnilo členy vedení Českého Aeroholdingu

Ministerstvo financí dnes vyměnilo členy představenstva a dozorčí rady Českého Aeroholdingu. Mezi odvolanými členy představenstva je prezident Českých aerolinií Philippe Moreels, šéf obchodu ČSA Jozef Sinčák a šéf informačních a komunikačních technologií Aeroholdingu Josef Adam.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A320 ČSA

Airbus A320 ČSA | Foto: Letiště Václava Havla Praha

Nově v představenstvu usednou konzultant Václav Řehoř, bývalá auditorka u společnosti PwC Zuzana Tairová a právník z advokátní kanceláře White & Case Petr Pavelec.

Členem dozorčí rady bude nově třeba ekonom Jan Švejnar.

Do skupiny Český aeroholding patří Letiště Praha, a. s., provozovatel mezinárodního Letiště Václava Havla Praha, letecká společnost České aerolinie, a. s., Czech Airlines Technics, a. s., poskytující služby v oblasti technické údržby letadel, Czech Airlines Handling, a. s., zajišťující pozemní odbavení letadel a cestujících, a CSA Services, s. r. o., provozující kontaktní centrum.

„My jsme tyto kroky učinili především proto, abychom perspektivně připravili společnost pro potenciální na vstup na burzu cenných papírů,“ vysvětlil důvody změn mluvčí ministerstva financí Marek Zeman.

„Čemuž samozřejmě musí předcházet i projednání zákona, který blokuje samotnou privatizaci letiště vládní koalicí.“

Český aeroholding, jehož jediným akcionářem je stát reprezentovaný ministerstvem financí, je významnou českou skupinou firem, která sdružuje společnosti působící v oblasti letecké přepravy a souvisejících pozemních službách v prostoru ruzyňského mezinárodního letiště.

ČTK, mkp, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme