Letní škola virtuální reality v Plzni přináší středoškolákům teorii i praxi

Západočeská univerzita v Plzni už tradičně připravila na prázdniny několik letních škol pro veřejnost. Jedna z nich je věnována virtuální realitě a začíná dnes. Studenti středních škol tak mají šanci po celý týden přímo v univerzitní laboratoři pronikat do virtuálních světů a také je tvořit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakupování přes internet

Nakupování přes internet | Foto: Fotobanka stock.xchng

Virtuální realita se pomalu stává součástí běžného života a zdaleka už se netýká jen počítačových her.

Třetí ročník kurzu má za úkol atraktivní formou přiblížit studentům dnes velmi moderní technologie a techniky virtuální reality.

Účastníci se seznámí s teorií a naučí se také pracovat s nástroji, pomocí kterých si vytvoří vlastní virtuální svět. Pokud by studenti chtěli svůj zájem o virtuální realitu prohlubovat, mají široké možnosti uplatnění v praxi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťovala redaktorka Jana Kosová

„Například urbanistika. Máme možnost vytvořit neexistující město nebo neexistující koncept sídliště. V tom se projít a vidět, jak třeba fungují stíny těch budov. Co se týče medicíny, jsme schopni třeba rozebrat páteř do dvourozměrného prostoru, zjistit zatížení na každém svalu, až po kuriózní analýzy typu metabolická spotřeba energie,“ přibližuje ředitel letní školy Petr Hořejší.

V teoretické části kurzu představí organizátoři praktické využití virtuální reality, tvorbu 3D prostředí, vážné hry, rozšířenou realitu nebo virtuální postavy.

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme