Pražští policisté zadrželi po vysvědčení více než 30 opilých dětí a mladistvých

Kvůli pití alkoholických nápojů skončilo včera 32 dětí a mladistvých z Prahy na policejních služebnách, odkud si je museli vyzvednout rodiče. Nejvíc nadýchal sedmnáctiletý mladík – 2,13 promile. To, jestli nejsou mladiství pod vlivem alkoholu, budou policisté častěji kontrolovat také o prázdninách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkoholismus, ilustrační foto

Alkoholismus, ilustrační foto | Foto: stock exchange, Garann Rose Means

Policisté už od včerejšího rána kontrolovali především parky a zjišťovali, jestli tam děti neslaví konec školního roku nepovoleným způsobem. Prověřili více než sto osob a zadrželi celkem 18 mladých opilců.

V Letenských sadech dokonce narazili dva mladíky ve věku 16 a 17 let, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

„Všichni mladiství následně skončili na policejní stanici, kde museli vysvětlovat své chování. Poté si je převzali jejich zákonní zástupci. O všech zjištěných skutečnostech budou samozřejmě policisté informovat orgán sociálně právní ochrany dětí,“ uvedla policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Po 22. hodině se policisté přesunuli z parků do barů a restaurací v centru Prahy. Kontrolovali, jestli obsluha dodržuje zákaz podávání alkoholických nápojů či jiných návykových látek osobám mladším 18 let. Dohlíželi také na dodržování veřejného pořádku.

Odhalit se podařilo 14 mladistvých pod vlivem alkoholu a jednu osobu podezřelou z výroby omamných a psychotropních látek.

„Dále uložili dvacet blokových pokut v hodnotě téměř 11 tisíc korun, zajistili pět osob pro přestupková jednání a předvedli dvě osoby, které nebyly schopny hodnověrně prokázat svou totožnost,“ dodala Jeřábková.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme