Argentina porazila Bosnu 2:1. Rozhodl nejrychlejší vlastní gól v historii MS

Fotbalisté Argentiny vstoupili do světového šampionátu v Brazílii výhrou 2:1 ve skupině F nad Bosnou a Hercegovinou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi slaví vstřelený gól

Lionel Messi slaví vstřelený gól | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Bosny a Hercegoviny rozhodně nepůsobili jako nováček na šampionátu. Jejich první start mezi světovou elitou doprovázely nebezpečné střely a pohledné akce.

Jenže už ve 3. minutě nešťastně prohrávali 0:1, když si do vlastní branky srazil míč Kolašinac. Na další gól čekal stadion Maracaná až do 65. minuty, kdy se k radosti fanoušků oděných do modrobílých barev trefila největší hvězda Argentiny Lionel Messi.

Evropané se přeci jen dočkali, na 1:2 snižoval 5 minut před koncem zápasu Ibisevič. Další gól nepadl, a tak Argentina porazila Bosnu a Hercegovinu 2:1. V dohraných zápasech skupiny E si poradila Francice s Hondurasem 3:0 a Švýcarsko porazilo Ekvádor 2:1.

Messi pobláznil fanoušky i novináře, ti ho málem umačkali

Číst článek

Při zápase Argentiny s Bosnou a Hercegovinou šlo o nejrychlejší vlastní gól v historii světových šampionátů, předchozí rekord držel Paraguayec Carlos Gamarra, který v roce 2006 zacílil do své branky po 166 sekundách od výkopu duelu s Anglií.

Na probíhajícím turnaji v Brazílii padly už tři vlastní góly, což je více než na celém minulém šampionát v Jižní Africe dohromady. Bosna se stala po Austrálii druhým nováčkem v historii MS, jehož prvním inkasovaným gólem na šampionátu byla trefa do vlastní sítě.

Argentinec Lionel Messi obchází bosenské hráče | Foto: Reuters

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina F:
Argentina - Bosna a Hercegovina 2:1 (1:0)
Branky: 3. vlastní Kolašinac, 65. Messi - 85. Ibiševič. Rozhodčí: Aguilar - Torres, Zumba (všichni Salvador). ŽK: Rojo - Spahič. Diváci: 74.738.
Sestavy:
Argentina: Romero - Campagnaro (46. Gago), F. Fernández, Garay - Zabaleta, M. Rodríguez (46. Higuaín), Mascherano, Di María, Rojo - Agüero (87. Biglia), Messi. Trenér: Sabella.
Bosna: Begovič - Mujdža (69. Ibiševič), Bičakčič, Spahič, Kolašinac - Bešič - Hajrovič (71. Višča), Pjanič, Misimovič (74. Medunjanin), Lulič - Džeko. Trenér: Sušič.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme