Kravín v zámeckém areálu dělal Třebíči ostudu. Teď z něj budou kanceláře

Ruiny kravína v areálu třebíčského zámku se promění v kanceláře. Vznikne tam sídlo firmy AGRO 2000 i 20 nových pracovních míst. Třebíčští zastupitelé včera tento podnikatelský záměr odsouhlasili. Firma bude muset získat také souhlas památkářů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

třebíčský zámek

třebíčský zámek | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„Ve druhé etapě plánují vybudování minimlékárny, minipekárny a minimasny, a to včetně obchodních prostor. V poslední etapě mají představu o vybudování malé multifunkční tělocvičny včetně hřiště, většinou pro zaměstnance,“ přibližuje plány na přestavbu nezávislý místostarosta Pavel Pacal.

Z bývalého kravína v současné době zůstávají pouze obvodové zdi. Po mnoha letech tak zchátralá stavba přestane dělat Třebíči ostudu. Právě v těchto místech totiž parkují autobusy turistů, kteří míří za památkami UNESCO.

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme