Střelec Tomáš Hertl už v NHL zaujal, teď je na řadě brankář Petr Mrázek

Tomáš Hertl a Petr Mrázek. To jsou dva mladí hokejisté, kteří by měli v budoucnu táhnout hokejovou reprezentaci. V NHL toho proti sobě zatím příliš nenahráli, přesto se oba velmi dobře znají a navzájem své kariéry sledují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Detroitu Petr Mrázek vychytal proti Edmontonu svoji první nulu v NHL

Brankář Detroitu Petr Mrázek vychytal proti Edmontonu svoji první nulu v NHL | Zdroj: Reuters

„S Tomášem se už nějakou dobu známe. Když jsem v Praze, tak se vídáme,“ potvrzuje Petr Mrázek.

„Říká mi dřeváku a já jemu díro,“ doplňuje v žertu Petra Mrázka Tomáš Hertl. Když se ale má rozvyprávět o gólmanských kvalitách svého kamaráda, okamžitě zvážní.

„Už na dvacítkách nás držel a všechno vychytal. Je to výborný gólman, ale potřebuje dostat v NHL pořádnou šanci. Tu pak chytí a bude dělat jedničku,“ věří v Mrázkovi schopnosti Tomáš Hertl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Říká mi dřeváku a já jemu díro, směje se Tomáš Hertl při rozhovoru s Petrem Mrázkem

Právě prosadit se v týmu Detroitu natrvalo, to je hlavní cíl Petra Mrázka pro nacházející sezónu.

„Už se nechci vracet do Grand Rapids. To je priorita čísla 1. Zabojovat a zůstat už nahoře v Detroitu.“

V tomhle směru už má přeci jen Tomáš Hertl snazší úlohu. Už v minulé sezóně předvedl, že v NHL bude velice platným hráčem a nebýt zranění, možná mohl pomýšlet i na trofej pro nejlepšího nováčka sezóny.

„Všem kritikům ukázal, že na to má. Dostal šanci, kterou využil a na to se v Americe a Kanadě dívají. Jsem rád, že mu to vyšlo,“ říká na adresu Tomáše Hertla brankář Petr Mrázek.

Oba mají kariéru nastartovanou výborně a jednou možná budou právě oni dva hlavními strůjci úspěchů české reprezentace.

„Pořád jsem mladej, mám za sebou první sezonu v NHL a budu se soustředit, abych podával co nejlepší výkony. Bude to určitě čím dál těžší. Snad se mi bude dařit, ať budu hrát kdekoliv. Když budu mít šanci reprezentovat, tak vždycky rád přijedu,“ slibuje útočník San Jose Sharks.

Příprava na novou sezónu začne pro oba až za několik dnů. V současnosti si užívají zasloužený odpočinek a je čas i na to, trochu zhřešit vůči životosprávě.

„Užívám si česká jídla, k obědu i k večeři jsem měl od babičky svíčkovou. Bude to asi takhle dál pokračovat, nějaké knedlo-vepřo-zelo a tak. Musím si to trošku užít,“ usmívá se Tomáš Hertl.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme