Tempu Sáblíkové nikdo nestačil, nejvíc starostí měla s větrem

Martina Sáblíková slaví další titul. Ne v rychlobruslení, ale v silniční cyklistice. Na společném mistrovství Česka a Slovenska dokonce získala opět po roce double, když po vítězství v časovce obhájila domácí titul i v závodě s hromadným startem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězka závodu Martina Sáblíková po dojezdu do cíle

Vítězka závodu Martina Sáblíková po dojezdu do cíle | Zdroj: ČTK

Sáblíková přijela do dějiště šampionátu ve Slavkově u Brna nachlazená, přesto nenašla přemožitelku v časovce ani v závodu na 96 kilometrů.

„Jsem hrozně ráda, že jsem dojela,“ říkala trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení, která i na kole nastolila takové tempo, kterému její soupeřky obzvlášť v kopcích nestačili. Brzy jim ujela a absolvovala většina trati v úniku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martinu Sáblíkovou po vítězství zpovídal Tomáš Kohout

„Čekala jsem, že se někdo chytne a že nepojedu sama. V kopci za mnou byla chvíli jedna z juniorek, pak jsem se ale trhla, a když jsem se otočila, tak už jsem jí neviděla. Nechtěla jsem na ně čekat,“ prozradila Sáblíková.

Její náskok na druhou Anežku Drahotovou narostl na pět a půl minuty. Zbytek startovního pole naprosto deklasovala. Sedmadvacetiletá Sáblíková tak měla nejvíc starostí na trati s větrem. „Na druhém kopci byl vítr hodně těžký. Vedro jsem pociťovala v posledních dvou kolech,“ dodala.

Sáblíková má další cyklistický double, vyhrála i hromadný závod

Číst článek

Po protnutí cílové pásky se dočkala bouřlivého potlesku od fanoušků i gratulace spokojeného trenéra Petra Nováka.

„Bude chtít startovat na mistrovství světa, zkusíme to. Jen jsem zklamaný, protože je tam jen jeden asi 130 metrů dlouhý kopeček, což je málo. Martina je ale silná i na rovině, soupeřkám ujížděla i z kopců,“ řekl Novák.

Světový šampionát se uskuteční koncem září ve Španělsku.

Jakub Kanta, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme