U Ivaně na Břeclavsku najela dodávka do studentů. Pět zranila, jedna dívka zemřela

U Ivaně na Břeclavsku dnes odpoledne najela dodávka do skupiny asi dvaceti studentů, kteří šli po silnici. Jedna dívka zemřela, pět zraněných - jeden těžce, čtyři lehce - skončilo v nemocnici. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dodávka, která u Ivaně na Břeclavsku najela do skupiny studentů

Dodávka, která u Ivaně na Břeclavsku najela do skupiny studentů | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Všem zraněným je okolo 17 let. Některé z nich do nemocnic převezl vrtulník, ostatní sanitky.

Dívku, která nakonec svým zraněním podlehla, se snažili na místě resuscitovat svědci nehody a pak záchranáři. Po transportu vrtulníkem do nemocnice ale zemřela.

Vážně zraněný je ještě jeden student, další čtyři mají lehká zranění.

Nehoda se stala kolem čtvrté hodiny odpoledne na silnici III. třídy z Ivaně do Pasohlávek, která je odbočkou z hlavního tahu z Brna na Mikulov.

Sedmatřicetiletý řidič dodávky nedalekého akvaparku havaroval v údajně mírné levotočivé zatáčce. Komunikace byla kvůli vyšetřování uzavřená asi 3 hodiny.

„Test na alkohol a drogy byl u řidiče negativní,“ uvedl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek. Policie teď řidiče vyslýchá, v následujících dnech se chystá i výslech studentů.

Spolužákům studentů, kteří byli v okolí na školním výletě, je k dispozici policejní psycholog.

ČTK, Vlasta Gajdošíková, Simona Bartošová, Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme