Charitativní turnaj ukázal Evu Samkovou jako florbalovou brankářku

Olympijská vítězka Eva Samková ve florbalové výzbroji, v brance a proti ní míčky létající od hokejistů z NHL, fotbalistů, házenkářů, nebo herců. Charitativní účely často dostanou i profesionální sportovce do rolí, ve kterých byste je dvakrát nečekali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vítězka Eva Samková ve florbalové brance

Olympijská vítězka Eva Samková ve florbalové brance | Foto: Jakub Ptáček

„Bylo to skvělý. Vrátila jsem se do školních let, protože jsme každý tělocvik hráli florbal a strašně mě to bavilo. Dokonce jsme jeli i na jeden turnaj,“ říkala netradičně florbalová brankářka Eva Samková, přestože dostala hned tři góly.

„Byla jsem nervózní. Jeden gól mě hodně mrzel, ten jsem neviděla. Ale nebylo to tak hrozný.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Bylo to skvělý, pochvalovala si Eva Samková roli florbalové brankářky

Podobně svůj výkon v Benátkách nad Jizerou hodnotil i hokejista Radim Vrbata, asi nejlepší hráč páteční části turnaje. Ale že by při florbalu dokázal využít hokejovou šikovnost, to si nemyslí.

„Maximálně, že držím něco, jako je hokejka a hraje se něčím podobným jako je puk. Jinak je to úplně jiný sport.“

Svým dresem pak Radim Vrbata přispěl do dražby na podporu šestnáctiletého Pavla Boška, který po srážce s autem zůstal závislý na péči svých nejbližších.

Teď pojede Pavel na rehabilitaci do Klimkovic a 72 000 korun, které charitativní turnaj vynesl, alespoň částečně uhradí tamní pobyt.

„Je to výborná věc, kterou Pavel Petr každý rok dělá. Vždycky je to na konkrétní téma a je to dobrá příležitost jak pomoc nebo udělat někomu radost.“

„Byla i docela zábavná dražba hokejového dresu. Jsem ráda, že jsme to vyhnali docela vysoko. Pak jsem se potkala i s tím klukem a podali jsme si ruku, takže to bylo celkově úspěšný,“ pochvalovali si Radim Vrbata a Eva Samková.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme