Fotbalisté Brazílie postoupili do čtvrtfinále MS, Chile udolali na penalty

Fotbalisté Brazílie se pošesté za sebou probojovali do čtvrtfinále mistrovství světa. V domácím prostředí v Belo Horizonte porazili Chile až na pokutové kopy 3:2, když i po prodloužení bylo skóre 1:1. Brazilce poslal do vedení vlastní gól Gonzala Jary, ale Alexis Sánchez srovnal. V rozstřelu selhali tři Chilané oproti dvěma Brazilcům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský brankář Júlio César se stal hrdinou penaltového rozstřelu

Brazilský brankář Júlio César se stal hrdinou penaltového rozstřelu | Zdroj: Reuters

Brazílie se dostala vedení po standardní situaci. Stoper Thiago Silva prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde si Chilan Gonzalo Jara ve snaze zabránit Davidu Luízovi ve skórování nešťastně srazil míč do vlastní branky.

Po půlhodině hry ale bylo vyrovnáno. Marcelo s Hulkem chybovali při rozehrávce u vlastního vápna, Chilané získali míč a Alexis Sánchez přesnou střelou k tyči nedal brankáři Júlio Césarovi šanci.

Brazilci poté sice dostali svého soupeře pod tlak, ale v koncovce se trápili. Fred branku z dobré pozice netrefil, Neymarova hlavička šla těsně mimo tři tyče a střelu Daniho Alvese musel likvidovat gólman Oscar Bravo.

Po změně stran dostal do chilské sítě míč Hulk, jenže radost mu překazil hvizd sudího Webba, který viděl, že si při zpracování pomohl rukou.

Největší brazilská hvězda Neymar při penaltovém rozstřelu nezklamal | Foto: Reuters

Na opačné straně mohli udeřit Chilané. Mauricio Isla našel po rychlé kombinaci Charlese Aránguize, ale toho skvěle vychytal brankář César. Šest minut před koncem pak brankář Chile odvrátil porážku svého týmu zákrokem proti pokusu Hulka.

Brazilský útočník si na Brava nepřišel ani v prodloužení, v kterém měli největší šanci na opačné straně Chilané. Na střelu střídajícího Mauricia Pinilly gólman César nestačil, ale Brazílii uchránilo břevno.

Zápas tak dospěl až do penaltového rozstřelu. Na brankáře Césara nevyzráli první dva Chilané Pinilla a Sánchez, ale William branku vůbec netrefil a Hulk napálil jen brankáře. Rozhodla pátá série. Neymar uspěl, zatímco Jara trefil tyč.

Mistrovství světa ve fotbale - osmifinále:

Brazílie - Chile 1:1 (1:1), na pen. 3:2
Branky: 18. vlastní Jara - 32. Sánchez. Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). ŽK: Hulk, Luiz Gustavo, Jo, Alves - Mena, F. Silva, Pinilla. Penaltu proměnili: Luiz, Marcelo, Neymar - Aránguiz, Díaz. Penaltu neproměnili: William, Hulk - Pinilla, Sánchez, Jara. Diváci: 57.714.
Sestavy:
Brazílie: Júlio César - Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo - Luiz Gustavo, Fernandinho (72. Ramires) - Oscar (106. William), Neymar, Hulk - Fred (64. Jo). Trenér: Scolari.
Chile: Bravo - Medel (108. Rojas), F. Silva, Jara - Isla, Aránguiz, Díaz, Mena - Vidal (87. Pinilla) - Vargas (57. Gutiérrez), Sánchez. Trenér: Sampaoli.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme