Černínský palác nedoporučuje českým turistům cesty do pásma Gazy

Pásmo Gazy a část izraelského území není pro turisty bezpečná, varuje české ministerstvo zahraničí. Některé cestovní kanceláře dokonce ruší poznávací zájezdy po Izraeli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dým po izraelském leteckém úderu izraelský letecký úder v Rafáhu na jihu pásma Gazy

Dým po izraelském leteckém úderu izraelský letecký úder v Rafáhu na jihu pásma Gazy | Zdroj: Reuters

V Izraeli je teď asi tisícovka českých turistů, a to s cestovními kancelářemi, nebo individuálně. Cestovat do pásma Gazy se nedoporučuje dlouhodobě.

Turisté by se ale nyní měli vyhnout i přilehlému území, říká mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová:

„A také vzhledem ke zvýšenému počtu raketových útoků na Izrael z pásma Gazy nedoporučujeme pohyb na izraelském území, které hraničí s pásmem Gazy, a to v okruhu 40 kilometrů.“

Opatrní by měli turisté být při výletech k historickým památkám starého města, hlavně oblasti Chrámové hory v Jeruzalémě. Platí to také pro oblast u hranic Izraele a Libanonu, Golanských výšin a také hranic Izraele s Egyptem.

Kromě uvedených míst je jinak bezpečnostní situace v Izraeli uspokojivá. Německá cestovní kancelář TUI Deutschland, která je součástí největšího evropského touroperátora TUI Travel, přesto ruší kvůli zhoršené bezpečnostní situaci poznávací zájezdy po Izraeli.

České cestovky zatím zájezdy neruší, protože poznávací okruh se vyhýbá nebezpečným oblastem a pásmo Gazy je hermeticky uzavřenou oblastí.


Zvětšit mapu

Blanka Černá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme