V povodí Ohře je největší sucho za posledních 46 let. Z některých toků se nesmí zalévat

Povodí Ohře hlásí největší sucho od roku 1968. Situaci nezlepšil ani déšť z posledních dnů. Zahrádkáři proto musí počítat se zákazy čerpání vody z malých toků. Platí už na několika místech a omezení se zřejmě ještě rozšíří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sucho - popraskaná cesta na pole

Sucho - popraskaná cesta na pole | Foto: Pavel Pavlas

„Na tocích, kde ještě nebyla regulace vydána, k tomu může dojít. Pro velké odběratele na velkých vodních tocích, které jsou nějakým způsobem ovlivňovány soustavou nádrží nebo jednotlivými nádržemi, nepředpokládáme žádné omezení, protože nádrže jsou na to dimenzovány,“ upřesnil Martin Cidlinský z Povodí Ohře.

Zákaz čerpat vodu z potoků a říček tak dál platí v Ústeckém kraji na Teplicku, Chomutovsku nebo Mostecku. Situace je podle Cidlinského nejhorší za posledních 46 let, kdy bylo zprovozněno vodní dílo Nechranice, a vodohospodáři začali stav vody sledovat.

Informace o tocích, kde je zakázáno odebírat vodu, jsou umístěny na úředních deskách jednotlivých městských nebo obecních úřadů.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme