Mezinárodní divadelní síť Čojč vystoupí v Písku s představením Es ist mir Buřt

Českoněmecká divadelní skupina Čojč připravuje v Písku nové divadelní představení. Jmenuje se Es ist mir Buřt a týká se zdravého životního stylu. Skupina sdružuje mladé lidi ve věku od 15 do 24 let. Na přípravu nedělní premiéry jim zbývá už jenom pár dní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Písek, most (ilustrační foto)

Písek, most (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Na jaře strávili mladí divadelníci společně několik dní v dolnobavorském Regenu. Zkoumali tam podmínky zdravého životního stylu a v předpremiéře uvedli první verzi hry Es ist mir Buřt.

Stejným způsobem teď pracují v Písku.

„Ptáme se různých lidí ve městě, co je zdravé. Nebo zkoušíme sami na sobě, co nám dělá dobře, co nám nedělá dobře. Jak v pohybu, tak ve stylu života, v potravě,“ říká vedoucí projektu Linda Petáková.

Představení vzniká v jazyce Čojč.

„Čojč je taková herní řeč. V samotném představení mícháme češtinu s němčinou, nebo se vyjadřujeme pohybově, náznakově. Jeden se ptá německy, druhý odpovídá česky,“ uvedla Petáková.

To je patrné i z názvu představení. Slovní spojení „je mi to buřt“ má v obou jazycích stejný význam a může tak oslovit české i německé publikum.

Premiéra začíná v aule píseckého gymnázia v neděli v půl osmé večer.

Písek chce letos získat stavební povolení pro Pleskotovu lávkuCesta bolestných kamenů v Píseckých horách vede návštěvníky k zamyšleníPísecká královská vodní elektrárna vyrábí elektřinu už sto dvacet letInteraktivní výstava Mraveniště v písecké Sladovně přilákala už přes 5 tisíc lidíZačíná přehlídka experimentálního divadla Šrámkův Písek

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme