Sáblíková má další cyklistický double, vyhrála i hromadný závod

Martina Sáblíková dominovala na společném mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice po časovce i závodu s hromadným startem. Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení ve Slavkově u Brna obhájila loňský double.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková vyhrála na MČR také závod s hromadným startem

Martina Sáblíková vyhrála na MČR také závod s hromadným startem | Zdroj: ČTK

Sedmadvacetiletá Sáblíková se dnes na 96 kilometrů dlouhé trati brzy odpoutala od pelotonu a zbytek startovního pole zcela deklasovala. Druhou v pořadí Anežku Drahotovou porazila o pět a půl minuty.

„Jela jsem si nějaké svoje tempo do kopce, zkusila jsem jet dopředu a pak jsem zjistila, že jedu sama. Tak jsem si řekla, že to zkusím a přinejhorším mě dojedou v dalším kopci. Ale náskok začal narůstat, tak jsem jela," řekla Sáblíková v cíli.

Tempu Sáblíkové nikdo nestačil, nejvíc starostí měla s větrem

Číst článek

Před posledním z šesti okruhů, které ženy společně s juniorkami absolvovaly, už měla na Drahotovou k dobru pět minut. „Jen jsem si tak řekla, že snad neumřu a už mě nedojedou," uvedla Sáblíková.

I osmnáctiletá Drahotová, která sbírá úspěchy také v chůzi a běhu, získala ve Slavkově druhou medaili po bronzu z časovky.

Mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice ve Slavkově u Brna - závod s hromadným startem:

Ženy (96 km): 1. Sáblíková (Nowis Team) 2:48:09, 2. A. Drahotová (CTP Šimůnek) -5:36, 3. P. Šulcová (Ghost Rubena Racing), 4. Kadlecová (SR), 5. Havlíková (Young Telenet Fidea) všechny -8:20, 6. Svobodová (KCR Roudnice n. L.) -8:23.

Juniorky (96 km): 1. Nosková (Kooperativa SG Jablonec) 2:56:29, 2. Průdková (Nutrend Specialized), 3. Zdráhalová (Nowis Team) obě stejný čas.

Junioři (128 km): 1. Ťoupalík (ČEZ Cyklo Team Tábor) 3:37:17, 2. Helis (Tufo Prostějov), 3. Pezlar (Kovo Praha) oba -3:35.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme