Premiér se sejde s ministrem zemědělství. Proberou evropské fondy i povodně

Premiér Bohuslav Sobotka se v rámci bilančních cest setká s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou. Projednají společnou zemědělskou politiku Evropské unie a Program rozvoje venkova. Mluvit budou i o úsporách v resortu a personálních otázkách. Premiéra bude zajímat i to, jak daleko je koncepce protipovodňových opatření.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marian Jurečka

Marian Jurečka | Foto: Filip Jandourek

„Protože ačkoliv mnoho už bylo v minulých letech dosaženo, tak celá koncepce ještě není dotažena do konce,“ myslí si Sobotka.

„Ještě mě zajímá fungování zemědělské a potravinářské inspekce potom, kdy došlo k přesunu kompetencí od hygieny. Do jaké míry bude aktivní ve smyslu ochrany spotřebitelů a tlaku na kvalitu potravin zejména v řetězcích,“ dodal premiér.

Mluvit budou Sobotka s Jurečkou například také o rozdělení 250 miliard korun do českého zemědělství z evropských fondů.

„Podařilo se personálně stabilizovat státní podnik Lesy České republiky, státní pozemkový úřad. I personální změny na ministerstvu, které vedou k úspoře desítek až stovek milionů korun v oblasti právních služeb a v oblasti IT,“ řekl Jurečka.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme