Přes řeku Jizeru v Mladé Boleslavi se staví nový most. Ten starý se několikrát probořil

V těchto dnech pokládají stavbaři první části nového mostu přes řeku Jizeru v mladoboleslavských Čejeticích. Těsně vedle něj mohou řidiči přejet řeku po starém mostě, který tam slouží už třicet let. Původně ho postavili vojáci jako provizorní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U historického mostu ve Žďáru chybí bezpečný přechod pro chodce

U historického mostu ve Žďáru chybí bezpečný přechod pro chodce | Foto: Andrea Kratochvílová

„Podívejte se, jak je zvlněný, navíc jenom jednosměrný. Když jedu z práce, jsou tady neskutečné fronty,“ říká třeba Václav Šrejbr.

Z původního mostu se dokonce několikrát zřítila auta, nikdy ale naštěstí nešlo o život.

„Co já pamatuju, už tady tři spadly, probořily se až do Jizery. Byly to tiráky s návěsem, takhle se to prolomilo až nad řeku. Náklad se nepoškodil, jen to museli všechno ručně rozebrat a odnosit nahoru, protože nemohli použít žádnou těžkou mechanizaci,“ vzpomíná 91letý Antonín Lukeš.

Stavbaři jsou asi v jedné třetině práce, ve vodě je několik pilotů a na nich traverzy nové mostovky.

Podle stavbyvedoucích jde vše podle plánu a ještě tento měsíc by mohli být na druhém břehu. Teď dělníci na stavbě betonují a specializovaná firma rentgenuje sváry, aby se ujistila, že jsou v naprostém pořádku.

Konec stavby je naplánovaný na podzim, mluví se o přelomu září a října. Uleví se hlavně lidem, kteří jezdí do centra Mladé Boleslavi z Čejetic a dalších přilehlých obcí.

Stavba vyjde včetně dotace na 65 milionů korun. Starý most pak dělníci rozřežou do šrotu.

Iva Menšíková, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme