Koupaliště Dřenice je opět v provozu, město se o něj bude starat samo

Cheb se bude starat o koupaliště Dřenice u jesenické přehrady. To mělo v minulých letech v pronájmu několik soukromých subjektů. Většinou vše fungovalo bez problémů. Až s posledním nájemcem město spokojené nebylo. Cheb proto bude místo spravovat sám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koupaliště ve Zdicích a jeho plavčíci (3)

Koupaliště ve Zdicích a jeho plavčíci (3) | Foto: Petr Kološ

Návštěvníci se tak můžou těšit na upravený areál, stejné vstupné jako v loňském roce a navíc budou mít k dispozici nové sportovní pomůcky.

Poslední soukromý nájemce spravoval městské koupaliště čtyři roky. Radnici v Chebu se ale jeho práce nelíbila.

Přehrát

00:00 / 00:00

O koupališti Dřenice mluvila Andrea Strohmaierová

„Nájemce se nestaral o koupaliště dobře. Ani z hlediska návštěvnosti jsme nezaznamenali progres,“ uvedl starosta Pavel Vanoušek z ČSSD.

Po skončení nájmu se město domluvilo se svojí společností Chetes , že provoz převezme. Celý areál byl ve špatném stavu. Aby vůbec mohl být opět otevřený veřejnosti, investovala radnice do úprav přes 260 tisíc korun.

„Byla odstraněna skládka trávy, která tam vznikla za minulého nájemce, a koupaliště je v současné době pro veřejnost připravené.“

Na koupališti jsou také k dispozici nové převlékárny a venkovní sprchy. Město ještě počítá s pořízením dalšího sportovního náčiní za téměř 40 tisíc korun.

Koupaliště Dřenice slouží jako plovárna, ale také jako sportoviště. Je tam několik hřišť a půjčovna sportovních potřeb, upřesňuje místostarosta Vladimír Hartmann z ČSSD:

„Jsou tam tří beachballové kurty a jsou docela vytížené. Je tam také hřiště na kopanou, malou kopanou a nohejbal.“

Město opět vyjde vstříc všem návštěvníků, protože ponechá, během letních měsíců, na koupaliště linku MHD. Stejné to bude i se vstupném, kdy například dospělí zaplatí za celý den pobytu 40 korun.

Aktualizace 26. 6. 2014
Poslední nájemce s vyjádřením města nesouhlasí. Do areálu společnost prý investovala spousty peněz. Provozovatel tvrdí, že například při převzetí koupaliště kompletně zrekonstruoval kurty. Oprava pokračovala i v roce 2010. Hřiště podle vyjádření firmy i nadále slouží veřejnosti bez jakýchkoli problémů. Radnice také vyčítala nájemci černé skládky. I s tímhle bývalý provozovatel nesouhlasí.


Zvětšit mapu

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme