Multioborový pavilon pardubické nemocnice by měl pacientům sloužit až na jaře 2015

Multioborový pavilon v pardubické nemocnici se pacientům otevře nejméně o tři měsíce později, než se plánovalo. Způsobily to průtahy kolem veřejných soutěží na dodávku zdravotnické techniky a vybavení. Zpoždění prý ale nebude mít vliv na čerpání evropských dotací, které kraj na stavbu získal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubice. Několik oddělení Pardubické krajské nemocnice čeká na nové prostory v multioborovém pavilonu, který se dokončuje v místech bývalé nemocniční lékárny. Pohled na multioborovoý pavilon z Kyjevské ulice

Pardubice. Několik oddělení Pardubické krajské nemocnice čeká na nové prostory v multioborovém pavilonu, který se dokončuje v místech bývalé nemocniční lékárny. Pohled na multioborovoý pavilon z Kyjevské ulice | Foto: Pardubický kraj

„My si vážíme evropských dotací. Ani náhodou to neohrozí čerpání dotací, protože jsme v dostatečném limitu,“ potvrdil náměstek hejtmana Roman Línek z Koalice pro Pardubický kraj.

Celkové náklady činí zhruba 170 miliónů korun. Jde o největší investici v pardubické nemocnici za posledních 10 let. Stavba nového pavilonu začala před rokem. Dnes už má budova okna i omítku a dělníci opravují silnici a chodníky v okolí.

V prvním nadzemním podlaží vznikají operační sály stomatochirurgie i zázemí pro zaměstnance. „Příčky budou sádrokartonové, ale sály mají ještě nerezovou vestavbu,“ přibližuje vedoucí stavby Martin Hucek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na stavbu se vypravila i reportérka Iveta Záleská

„Zbývá dokončit komunikace, dodělat sádrokartonové příčky, obklady, dlažby a osadit všechny kompletační prvky. To jsou vypínače zásuvky, světla, hlavně zdravotechnické zařizovací předměty a tak dále,“ dodává Hucek.

Samotná stavba by podle něj měla být hotová do konce ledna, pak nastoupí dodávky technologií. Původně se přitom měli pacienti do nového pavilonu nastěhovat už na konci roku 2014.

Ředitel pardubické krajské nemocnice Tomáš Gottvald doufá, že první pacienty v nové budově přivítají v březnu nebo dubnu.

„Zpoždění je dané především složitostí výběrových řízení na zdravotnické technologie. Některé z těch technologií výrazně ovlivňovaly stavbu a stavební dispozice,“ vysvětluje.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme