Alpy mi sedly, ví Leopold König a těší se na Pyreneje

Úvodní etapy ve velehorách, které pořadatelé Tour de France cyklistům přichystali, Leopoldu Königovi mimořádně vyšly. V jedné dokonce bojoval o vítězství, ve druhé si opět polepšil v celkovém pořadí. Dnes si může oddychnout při dni volna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Leopold König září na Tour de France

Český cyklista Leopold König září na Tour de France | Zdroj: ČTK

„Uvědomil jsem si, že kdyby se jela Tour de Alpy a ne Tour de France, tak jsem asi druhý nebo třetí, takže to by asi bylo docela dobré. Alpy mi sedly a v součtu mě porazil jen Nibali. S o to větším sebevědomím jdu do Pyrenejí, strašně se na ně těším,“ prohlásil Leopold König.

V Alpách to ve finále bylo vždy na něm, ale i v horských etapách potřebuje lídr svůj tým, který se o něj stará než se vjede do hor, případně o něj pečuje v prvních kopcích tak, jako Jan Bárta. A dvojnásob se vyplatí mít mančaft u sebe při nepříjemné 222 kilometrů dlouhé etapě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tour de France sleduje přímo ve Francii reportér ČRo Tomáš Kohout

„Vycházelo to, že by mohl být boční vítr, který znamená vždy problémy a stres v pelotonu, takže jsme na to byli připravení, ale potom jsme trefili nepříjemnou průtrž mračen,“ popisuje osmý muž průběžného pořadí TdF záludy nedělní etapy.

„V posledních kilometrech to začalo schnout, ale silnice byly pořád mokré, takže jsem musel dávat větší pozor, než obvykle,“ vysvětluje český cyklista.

Lídr týmu NetApp je osmým mužem celkového hodnocení Tour de France. Pro stáj, která se na nejslavnější závod dostala díky pozvání pořadatele na divokou kartu, je to ohromný úspěch. Ostatní cyklisté o něj proto pečují a kapitán jim rád vysekl poklonu a děkoval.

„Pro kluky je to hrozně důležité. Lídr si nemůže sednout do autobusu a nic neříkat. Kluci se musí cítit cenní a oni vědí, že odvedli super práci. Poděkování je to nejmenší, co můžu udělat,“ říká Leopold König. Teprve šestadvacetiletý lídr svého týmu na cyklistické Tour de France.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme