Trenéra Lavičku mrzí, že Sparta v Tallinu nenavýšila koeficient

Fotbalisté Sparty stvrdili postup do třetího předkola Ligy mistrů. V odvetě na stadionu Levadie Tallinn ale na úvodní domácí vítězství 7:0 nenavázali výsledkem ani výkonem. V kombinované sestavě jen remizovali 1:1. V cestě do základní skupiny nejprestižnější evropské klubové soutěže teď čeká letenský tým buď švédské Malmö, nebo lotyšský Ventspils.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

DJ na stadionu v Tallinnu se pokusil fotbalistům Levadie dodat kuráž nejdřív hymnou Celtiku nebo Liverpoolu You'll Never Walk Alone a pak i znělkou Ligy mistrů. A estonskému mistrovi to pomohlo.

Najednou už nebyl neškodný jako v Praze a sparťany od úvodu proháněl. Naopak v letenské sestavě tvořené až na Pavla Kadeřábka, Lukáše Váchu a Bořka Dočkala jen náhradníky vázla souhra v obraně i útoku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy sparťanského trenéra z po odvetě s Levadií zaznamenal Jan Suchan

Díky Lukáši Marečkovi se sice Pražané dostali do vedení, ale nakonec odletěli pouze s rozpačitou remízou 1:1.

„Výsledek nás samozřejmě mrzí. Přijeli jsme s úmyslem vyhrát, navíc jsme chtěli navýšit koeficient pro sparťanský, potažmo český fotbal. Z tohoto pohledu spokojení nejsme,“ říká letenský trenér Vítězslav Lavička, který si na rozdíl od hráčů svůj pobyt v Pobaltí prodlužuje.

Společně s asistentem Zdeňkem Svobodou a sportovním ředitelem Jaroslavem Hřebíkem budou v Lotyšsku sledovat odvetu mezi Ventspils a švédským Malmö, ze které vzejde další soupeř Pražanů.

Do dalších zápasů si vezmeme pokoru, hlásí Štěch po remíze s Levadií

Číst článek

„Vždy je lepší, když máte k dispozici víc než jen obrazový materiál. Vidět zápas na vlastní oči je lepší,“ dodává sparťanský kouč.

Úvodní zápas Ventspils s Malmö skončil bezbrankovou remízou, ale ať už odveta dopadne jakkoliv, je už teď jisté, že úvodní duel 3. předkola odehrají sparťané příští úterý na domácí půdě.

Martin Nešpor (vlevo) ze Sparty gratuluje Lukáši Marečkovi ke vstřelené brance | Foto: ČTK

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme