Výsledek 7:1 je neskutečný, raduje se kanonýr Müller po demolici Brazílie

V semifinále mezi Německem a Brazílií se čekal na fotbalovém mistrovství světa vyrovnaný souboj. Jenže evropský tým už za půl hodiny vedl 5:0 a domácí hráči ani fanoušci se nestačili divit. Brazilcům se po porážce 1:7 rozplynul sen o titulu na vlastní půdě, naopak Němci mohou stále doufat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thomas Müller otevírá skóre zápasu, brazilského brankáře Júlia Césara pokořilv už v 11. minutě

Thomas Müller otevírá skóre zápasu, brazilského brankáře Júlia Césara pokořilv už v 11. minutě | Zdroj: Reuters

„Tohle nemohl nikdo očekávat, celý tým poctivě pracoval. Dařily se nám rychlé a přesné přihrávky, což bylo velmi důležité. Po prvním gólu dolehl na Brazilce tlak a my přidali další trefy. Byl to bláznivý první poločas. A konečný výsledek? Ten je neskutečný,“ nevěřil skóre ani autor prvního gólu Thomas Müller.

Úplně pravdu ale neměl. Jeho krajan a aktuálně vedoucí muž seriálu formule 1 Nico Rosberg výsledek trefil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavosti k zápasu Brazílie s Německem přinesl Mirko Vasić

Na svém twitterovém účtu zveřejnil zhruba čtvrthodiny před koncem utkání fotografii, na které se chlubí u tabule tipem 7:1. A co na tom, že týmy byly v pořadí Brazílie - Německo, proti svým asi německý pilot netipoval.

A kdo si na podobný výsledek vsadil v nějaké sázkové kanceláři, mohl si slušně vydělat. U odhadu na více než 5,5 gólu se pohybovaly kurzy kolem 20:1 jedné, i když podle průběhu zápasu u online sázek rychle padaly.

Německo šokovalo a zároveň nadchlo prakticky každého fotbalového fanouška. Třeba anglický záložník Steven Gerrard naprosto přesně vystihl také na twitteru jeho sílu: „Brazílie má Neymara, Argentina Messiho, Portugalsko Ronalda a Německo má tým!“

Němci domácí Brazilce zostudili sedmigólovým debaklem | Foto: Reuters

Výsledek 7:1 je nejvyšší semifinálovou výhrou v historii světových šampionátů. Němci postoupili do finále poosmé, nejvíckrát ze všech, a útočí na svůj čtvrtý titul. V této statistice vládne s pěti triumfy Brazílie, která teď ale musí rozdýchat ostudnou prohru.

„Trochu jsme se ztratili, Němci si toho všimli a také toho využili. Náš sen skončil, nebudu před ničím utíkat, musím si připustit chyby. Ale nikdy se nevzdám,“ říkal po kruté porážce v domácím prostředí brazilský stoper David Luiz.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme