Bouřky, silný vítr a déšť zaměstnaly v Královéhradeckém kraji hasiče i energetiky

Silný vítr a déšť zaměstnával od včerejšího odpoledne do dnešního rána hasiče i energetiky v Královéhradeckém kraji. Hasiči měli téměř 20 výjezdů, odstraňovali spadlé stromy a odčerpávali vodu ze zatopených zahrad a sklepů. Energetici museli během včerejšího odpoledne a noci na dnešek řešit 9 poruch na vedení velmi vysokého napětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cvičení Restart. Energetici a záchranáři na východě Čech nacvičovali postup při rozsáhlém výpadku proudu

Cvičení Restart. Energetici a záchranáři na východě Čech nacvičovali postup při rozsáhlém výpadku proudu | Foto: Ondřej Vaňura | Zdroj: Český rozhlas

Na Hradecku nepříznivé počasí způsobilo problémy hlavně v Třebechovicích pod Orebem. Tam hasiči ve 3 ulicích čerpali vodu ze zatopených garáží, sklepů a zahrad.

Na dalších místech, jako například v Praskačce nebo Jeníkovicích odstraňovali spadlé stromy a větve, které blokovaly silnice.

Podobnou práci měli také na Trutnovsku. V obci Žirecká Podstráň u Dvora Králové nad Labem museli hasiči zasahovat u požáru menší zahradní chatky, kterou zapálil blesk.

Silný vítr a bouřky způsobily také poruchy na vedení vysokého i nízkého napětí. Byly téměř na všech místech regionu. Ve většině případů jsou ale už opraveny.

„Naši technici opravují poslední poruchy na vedeních nízkého napětí. Ale lidé nám ještě některé poruchy stále nahlašují, takže budeme pracovat celý den,“ uvedla dopoledne mluvčí společnosti ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková.

V obci Žirecká Podstráň u Dvora Králové nad Labem museli hasiči zasahovat u požáru zahradní chatky, kterou zapálil blesk | Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme