Fotbalového brankáře Lukáše Hrošša čeká v dresu Liberce zápas na rodném Slovensku

Fotbalový Liberec se oproti loňsku hodně změnil, ale cíle zůstávají stejné. I po několika změnách v hráčském i trenérském týmu chce severočeský klub opět do hlavní soutěže Evropské ligy a tedy přejít přes tři soupeře v kvalifikaci. Odpoledne se představí v Košicích, v úvodním duelu druhého předkola.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Slovanu Liberec trénovali před zápasem 2. předkola EL v Košicích

Hráči Slovanu Liberec trénovali před zápasem 2. předkola EL v Košicích | Zdroj: ČTK

„Košice hrály jeden rok o záchranu, jeden rok dobře, teď se to tam trochu stabilizovalo, přišel český trenér a ta hra je úplně jiná. Ale Košice měly vždy dobrou mládež i hráče,“ popisuje gólman Lukáš Hroššo, který patří k několika slovenským fotbalistům v kádru Liberce. Ty navíc nově vede slovenský kouč Samuel Slovák.

Informací o soupeři tak má Slovan hodně. Platí to i opačně, i když herní styl severočeského týmu zatím může být nejasný. Liberec ještě nehrál ostré soutěžní utkání. Jedno ale jisté je, bude chytat Lukáš Hroššo.

Přehrát

00:00 / 00:00

S brankářem Liberce Lukášem Hroššem mluvil před utkáním v Košicích Mirko Vasić

„Nebylo to jasné, byli jsme na stejné startovní čáře a jsem rád, že mi trenér dal šanci, abych začal jako jednička. Teď už záleží na mně, jaké budu podávat výkony a jak se bude dařit mužstvu,“ říká slovenský gólman, který přišel do Liberce v minulé sezoně a většinou dělal dvojku za Přemyslem Kovářem. Ten už je ale pryč, a tak tým bude spoléhat na novou jedničku.

Souboj českého trenéra Košic proti slovenskému trenérovi Liberce

Zápas mimo souboje slovenského trenéra Liberce Samuela Slováka s českým koučem Košic Radoslavem Látalem nabídne i zajímavé srovnání úrovně klubového fotbalu v zemích bývalé federace. Lukáš Hroššo si vyzkoušel obě soutěže.

„Je těžké to hodnotit, ale určitě má český fotbal větší kredit. Jsou to ale vyrovnané soutěže a hlavně záleží na tom, jaké týmy se do evropských pohárů probojují.“

A od rozdělení federace byly české týmy, včetně Liberce v minulé sezoně, jednoznačně v evropských pohárech úspěšnější. I když bilance vzájemných duelů je nakloněná na slovenskou stranu. Zápas Košice - Liberec začne v 17 hodin.

Mirko Vasić, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme