Korean Air zastavil kvůli bojům mezi Izraelem a Hamásem lety do Tel Avivu

Počet palestinských obětí konfliktu mezi Izraelem a Hamásem překročil tři stovky. Více než 70 z nich jsou děti. Na izraelské straně si boje vyžádaly druhého mrtvého. Raketa vypálená z Gazy usmrtila muže z beduínské rodiny v poušti Negev. Střely nadále míří i na další oblasti Izraele. Korejské aerolinie oznámily jako první společnost přerušení letů do Tel Avivu z důvodu pokračujících vojenských operací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letoun Airbus A380 přistál na letišti Václava Havla

Letoun Airbus A380 přistál na letišti Václava Havla | Foto: Filip Jandourek

„Operace není časově omezená, pomalu ji posouváme na stále vyšší úroveň,“ řekl o izraelské ofenzivě proti Hamásu armádní mluvčí Peter Lerner.

Vojáci našli další přeshraniční tunely a zakročili proti skupině ozbrojenců, kterým se jedním z tunelů podařilo dostat na izraelské území.

Tunely Hamásu děsí Izraelce. Bojíme se, že na nás někdo začne střílet, říkají

Číst článek

Gazu sužuje bombardování ze země, vzduchu i moře. „Měl jsem zrovna službu. Bratr mi volal, že na ně zaútočili a abych je přijel zachránit. Telefon se pak přerušil.“

„Když jsem přijel na místo, byli někteří z nich mrtví a někteří zranění. To se nedá popsat, co jsem tam viděl,“ popisuje následky izraelské ofenzivy řidič sanitky v Gaze.

Konflikt mezi Izraelem a Hamásem už trvá téměř dva týdny a je zatím nejsilnější od poslední eskalace násilí v roce 2012.

Štěpán Macháček, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme