Němci jsou mistry světa ve fotbale! Argentinu porazili v prodloužení 1:0

SLEDOVALI JSME ONLINE: Dvacáté mistrovství světa ve fotbale zná svého vítěze. Počtvrté v historii zvednou nad hlavu mistrovskou trofej fotbalisté Německa, kteří na stadionu Maracaná v brazilském Riu de Janeiro udolali Argentinu. Napínavý duel dospěl až do prodloužení, ve kterém rozhodl Mario Götze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalové MS v Brazílii. Tým Německa se po výhře nad Argentinou raduje ze světového titulu

Fotbalové MS v Brazílii. Tým Německa se po výhře nad Argentinou raduje ze světového titulu | Zdroj: Reuters

V úvodu zápasu tvořil hru favorizovaný evropský tým a Argentinci se soustředili na obranu. Chtěli vsázet na rychlé protiútoky a po dvaceti minutách si jim to málem vyplatilo. Kroosovu chybu však Argentinec Gonzalo Higuaín nepotrestal, střílel vedle.

Higuaín se po půlhodině hry radoval z gólu. Po Lavezziho centru si ovšem nepohlídal ofsajdovou linii a jeho nadšení tak bylo zbytečné.

Vítězství Německa na fotbalovém MS:
1954, 1974, 1990, 2014.
Počet titulů z mistrovství světa:
5 - Brazílie
4 - Itálie, Německo
2 - Uruguay, Argentina
1 - Anglie, Francie, Španělsko

Ve 40. minutě měl obrovskou šanci Argentinec Lionel Messi, překonal i německého brankáře Neuera, ale z blízkosti brankové čáry odkopl míč obránce Boateng. V nastavení prvního poločasu měli obrovskou šanci i Němci, Höwedes ovšem nastřelil tyč.

Jsme šťastní a pyšní, radují se fotbalisté Německa po čtvrtém titulu na MS

Číst článek

Do druhého poločasu vstoupila lépe Argentina, ale Lionel Messi ve své šanci střílel pouze vedle a vládu nad hrou opět postupem času převzal evropský tým. Ve slibné pozici se ocitli Schürrle a Höwedes, ani jeden se ale v pokutovém území nedostali k zakončení.

Německým hrdinou se mohl stát Toni Kroos, svou střelu z šestnácti metrů ale poslal mimo Romerovu branku. 90 minut tak branku nepřineslo a utkání šlo do prodloužení.

Po šancích na obou stranách v úvodu prodloužení přišlo rozhodnutí ve 113. minutě zápasu. Schürrle našel přesným centrem v pokutovém území střídajícího Maria Götzeho, který prostřelil brankáře Romera a rozhodl titulu mistrů světa pro Němce.

Tým trenéra Joachima Löwa porazil srdnantě bojující Argentinu 1:0. Z triumfu na mistrovství světa se Německo raduje počtvrté v historii. Titul v Brazílii získali jeho hráči díky útočné hře, na MS totiž nastříleli 18 gólů, poražení finalisté z Argentiny pouze 8.


Trofej pro vítěze dnešního finále | Foto: Reuters

Mistrovství světa ve fotbale - finále:
Německo - Argentina 1:0 po prodloužení
Branka: 113. Götze. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Stefani (všichni It.). ŽK: Höwedes, Schweinsteiger - Mascherano, Agüero. Diváci: 74.738.
Sestavy:
Německo: Neuer - Lahm, J. Boateng, Hummels, Höwedes - Kramer (31. Schürrle), Schweinsteiger - Müller, Kroos, Özil (120. Mertesacker) - Klose (88. Götze). Trenér: Löw.
Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Lavezzi (46. Agüero), Biglia, Mascherano, E. Pérez (86. Gago) - Messi, Higuaín (78. Palacio). Trenér: Sabella.

Konečné pořadí: 1. Německo, 2. Argentina, 3. Nizozemsko, 4. Brazílie, 5. Kolumbie, 6. Belgie, 7. Francie, 8. Kostarika, 9. Chile, 10. Mexiko, 11. Švýcarsko, 12. Uruguay, 13. Řecko, 14. Alžírsko, 15. USA, 16. Nigérie, 17. Ekvádor, 18. Portugalsko, 19. Chorvatsko, 20. Bosna, 21. Pobřeží slonoviny, 22. Itálie, 23. Španělsko, 24. Rusko, 25. Ghana, 26. Anglie, 27. Jižní Korea, 28. Írán, 29. Japonsko, 30. Austrálie, 31. Honduras, 32. Kamerun.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme