Poličský festival Colour meeting přilákal do parku u hradeb spoustu lidí

Poličský festival Colour meeting nabídl spoustu zajímavé muziky, dobrého divadla, ale i domácí kuchyni a skvělou atmosféru. Nechyběla ani výstava, workshopy nebo dětský koutek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled z věže kostela na poličské náměstí

Pohled z věže kostela na poličské náměstí | Foto: Lukáš Peška

Do parku u hradeb přilákal festival spoustu lidí. „Moc se mi to líbí, mají to hezky připravené,“ říká Monika Procházková, která se na představení přišla podívat se svou dcerkou.

„Hlavně jim vyšlo počasí, takže doufám, že vydrží ještě dneska a stihneme všechny pohádky, co tu mají připravené pro děti,“ doplňuje Procházková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na poličském festivalu Colour meeting natáčela redaktorka Věra Pavlasová

Jedna z organizátorek akce, Lenka Navrátilová, připomíná, že festival je rodinný. „Scházejí se tady rodiny - od babiček, až po novorozence,“ říká. Vstříc se snaží jít i mladší generaci, proto je letos na festivalu slyšet i rap nebo hip-hop.

Akce je podle Navrátilové určena především těm, kteří mají rádi netradiční festivaly. „Snažíme se představit kapely, které nejsou tak známé. Často se nám stává, že na Colour meetingu zahraje kapela, která se proslaví třeba za rok, za dva,“ dodává.

Návštěvníci kromě programu oceňují i umístění celého festivalu. „To, že jste pod hradbami, koukáte na věž. Pro mě osobně je to nejkrásnější festival, který znám,“ říká návštěvník Jan Jukl.

Součástí Colour meetingu je i kuchyně. „Chtěli jsme být netradiční nejen v tom, jakou nabízíme kulturu, ale i v tom, jakou tady vytvoříme atmosféru. Proto jsme se rozhodli pro domácí kuchyni, která je podávaná na klasických talířích a v klasických hrnečcích,“ uzavírá Navrátilová.

Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme